Midtjyske Meninger: Kom Kun Kjellerup Kan

Udgivet:11. april 2022, 12.02

Læsetid:2 minutter

Af Marianne Nørgaard Kjellerup

Fredag fik vi i Kjellerup Lokalråd melding om at der ville komme ukrainske flygtninge til Kjellerup. Om vi kunne hjælpe med at gøre Fuglemosen klar til modtagelse. Kommunen kunne ikke give nogen præcis melding men meget snart.

Lørdag var vi så henne og se lokaliteterne sammen med Poul Ruskjær fra teknisk afdeling på kommunen. Hold da op, vi var godt nok overraskede over, at Fuglemosen, det tidligere plejehjem, var i så god stand. Det var godt nok en overraskelse.

Vi havde jo fået at vide, mest via pressen, at det var i ringe stand og det kunne ikke bruges til midlertidige pladser. Hvem tager sådan en beslutning? Nogen som har planer om at købe det til privat bygning af lejeboliger? For beliggenheden fejler bestemt ikke noget. Kort til byen og tæt på skoven.

Efter vores runde på Fuglemosen ringede vi for at høre kommunen om de mon kunne give os en melding, da vi med en tom bygning havde svært ved at se, at vi kunne nå at møblere alle 22 lejligheder. Vi tænkte at vi kunne nå at møblere 10-12 til efter påske.

Så i går palmesøndag fik vi melding om, at de kom i dag. Så kunne det nok være at der kom lidt stress på. Vi havde godt nok annonceret i de lokale Kjellerup grupper og vores egen Facebookside, at vi ville være der i dag samt tirsdag og onsdag for at modtage effekter. Det ville jo være for sent for dem som kom lige nu.

Heldigvis har vi bare så god en by. Hele byen var bare effektiv og der var nærmest alt til de familier der kom i går. Der var både legetøj til børnene og senge til alle. Det var bare for vildt, hvor meget man kan, når man står sammen.

Alle dem som bidrog i går var helt høje over, at have hjulpet ukrainerne på plads. Det kan bare noget, det med at hjælpe andre. Tusinde tak.

Indlæser debat