Højhuse: Visuel forurening af Søhøjlandet

12. juli 2019, 10.29

BYGGERI Nogle mennesker synes, at storbyer og højhuse er fede, og hænger plakater af New York på væggene. Det er fint nok, men derfor kan man altså ikke ødelægge området for de mange, der har et modsat synspunkt. Sagen er jo, at de nye højhuse bliver udsigtsplatforme for de rige, mens almindelige mennesker i Silkeborg og omegn bliver tvunget til at se på disse grimme kasser. Det gamle Silkeborghus højhus er dog trods alt for almindelige borgere.

Christoffer Trane Løvstad (CTL)har 08.07.19 et indlæg i MJA, hvor han fremsætter den absurde påstand at der ikke findes en anden vej. Christoffer, det er altså noget nonsens, og Aarhus er bestemt ikke forbillede i denne sammenhæng. Aarhus og Aarhus Bugt er efterhånden helt spoleret.

Du spørger om du f.eks. skal flytte til Herning i stedet for?. Det synes jeg da er en god idé, man kan da godt spørge sig, hvorfor du i det hele taget er flyttet til Silkeborg? Sagen er jo, at hvis man spørger nogle af de nye tilflyttere, så siger de fleste, at det er pga naturen og miljøet. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der siger, at det er pga muligheden for højhuse.

Selvfølgelig findes der en mulighed for at have udvikling uden at ødelægge Silkeborgs sjæl, at påstå andet er noget snak.

Til sidst trækker CTL igen den gamle påstand frem, at folk i kommuner uden vækst ville ønske sig højhuse. Nej Christoffer, de ønsker sig arbejdspladser, nogle gode store virksomheder. Her kunne man godt ønske sig, at Silkeborg Kommune brugte nogle flere kræfter, i stedet for at bruge kræfterne på diverse ejendomsudviklere og boligspekulanter.