Hastighedsbegrænsning hver dag ved Østre Søbad

22. februar 2021, 12.25

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TRÆNGSEL Ingen henvendelser, ingen ulykker ingen hastighedsbegrænsning! Sådan lød det overraskende svar fra kommunen nyligt til den lokale avis MJA. Denne spurgte, hvorfor der ved byens nye naturoplevelse, Østre Søbad, ikke som om sommeren var hastighedsbegrænsning på 50 km/t?

Heldigvis sejrede fornuften hurtigt. I løbet af en uges tid blev der indført hastighedsbegrænsning i weekenden fra den 13. februar. Men hvorfor kun i weekenden og fra kl. 8-18?

Søren Westergaard

Det vakte debat om, hvor mange henvendelser og ulykker der skulle til, førend der blev indført hastighedsbegrænsning. En strækning på vel under 300 meter, der tager 20 sekunder at køre med 50 km/t. Og kun 5-6 sekunder hurtigere med 70 km/t.

Heldigvis sejrede fornuften hurtigt. I løbet af en uges tid blev der indført hastighedsbegrænsning i weekenden fra den 13. februar.

Men hvorfor kun i weekenden og fra kl. 8-18? Og i øvrigt hvorfor om sommeren fra kl. 9?

En buschauffør fortalte MJA om, at der også i hverdagene var trængsel.

Undertegnede kørte forbi fredag eftermiddag og konstaterede mange biler og mennesker ved Søbadet. Og altså, strækningen er under 300 meter - lang!

Ikke mange flere sekunder for trafiksikkerhedens skyld! Og den er det vel vigtigere for kommunen at prioritere, end at bilister kan komme marginalt hurtigere frem?