112

Fløjet til Rigshospitalet: To mænd i livsfare efter arbejde i gyllekanal

To medarbejdere besvimede onsdag under arbejdet på gård ved Kjellerup

21. juli 2021, 15.55

Først kom en helikopter. Lidt efter kom en anden for at flyve de to medarbejdere på gården til Rigshospitalet. Foto: Morten Hallstrøm

KJELLERUP To mænd på 25 og 38 år er onsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand, efter de besvimede i en gyllekanal på en gård på Astrupvej ved Kjellerup.

De to mænd arbejdede på gården, hvor gårdejeren fandt dem besvimet i gyllekanalen og slog alarm.

To helikoptere, en lægeambulance, politibiler og køretøjer fra Midtjysk Brand og Redning rykkede kort før klokken 15 ud til gården.

En medarbejder får det dårligt i gyllekanalen, hvor han er i gang med at arbejde. En anden medarbejder vil redde kollegaen, men han får det også dårligt

Allan Riisberg, Midtjysk Brand og Redning

De to mænd er tilsyneladende blevet svovlbrinte-forgiftet i en gyllekanal under grisestaldens gulv.

- En medarbejder får det dårligt i gyllekanalen, hvor han er i gang med at arbejde. En anden medarbejder vil redde kollegaen, men han får det også dårligt, fortæller indsatsleder Allan Riisberg fra Midtjysk Brand og Redning.

Da brandfolkene fra Kjellerup kom til gården, var de to mænd reddet op af landmanden på stedet, men de havde det skidt.

- Den ene var ved bevidsthed, mens den anden var ved halvt bevidsthed, og man kunne ikke kommunikere med ham, siger Allan Riisberg.

De to mænd fik behandling, blandt andet med ilt.

Eftersom mændene var kommet fri, havde Midtjysk Brand og Redning ikke meget at lave. Man assisterede ved at få de to mænd til helikopterne.

Svovlbrinte er en giftgas, der kan medføre forgiftning - i værste fald er den dødelig.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt og skal undersøge, hvordan ulykken kunne ske, og om alle regler er overholdt i forbindelse med arbejdet på gården.