Esbjerg massakrerer Ikast i spændingsforladt topkamp

Ikast fik ikke et ben til jorden, da klubben lørdag var på besøg hos Team Esbjerg i kvindernes håndboldliga.

Udgivet:25. februar 2023, 17.49

Læsetid:2 minutter

Norske Kristine Breistøl blev kampens topscorer. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

ESBJERG Der var lagt op til et intenst og tæt topbrag, men sådan endte det langtfra.

Team Esbjerg var niveauer stærkere end Ikast Håndbold, da de to klubber fra toppen af kvindernes liga lørdag bragede sammen.

Værterne fra Esbjerg massakrerede ganske enkelt Ikast, og allerede ved pausefløjt var kampen reelt afgjort, da vestjyderne var foran 20-9. Da kampen var slut, stod der 37-24 på måltavlen.

Særligt defensiven vaklede hos Ikast, som slet ikke kunne dæmme op for Esbjergs flydende og tempofyldte angrebsspil.

Den stærke bagspiller Kristine Breistøl fik nærmest frit spil til at stige op til langskud. Hun scorede 10 mål og blev opgørets topscorer.

Sejren sender Esbjerg op på 33 point. Vestjyderne er på andenpladsen med fire point op til Odense Håndbold, der lørdag nedlagde Nykøbing Falster Håndboldklub med 33-22. Ikast er på tredjepladsen med 30 point.

I nærmest samtlige timeouts understregede Ikast-træner Kasper Christensen, at hans hold ikke kunne tillade, at Kristine Breistøl ugeneret fik lov at stige op og afslutte fra distancen.

Spillerne nikkede forstående, når de fik beskeden, men på banen formåede de overhovedet ikke at lukke den hårdtskydende nordmand ned.

Også Henny Reistad viste, hvorfor hun betragtes som en af verdens bedste. Esbjerg isolerede flere gange Ikasts Sarah Iversen i midtzonen, og så kunne Reistad bruge sin store duelstyrke til at bryde igennem og score.

Pauseføringen på 20-9 var ikke et mål for lille.

I anden halvleg var det en tand mere lige. Esbjerg lykkedes ikke på helt samme niveau med sine aktioner, og det gjorde træner Jesper Jensen irriteret.

Men det var kun kosmetik, Jesper Jensen kunne brokke sig over. Ikast var ikke i nærheden af at følge med vestjyderne, som altså også vandt anden halvleg.

Viborg HK spillede sig op på ligaens femteplads, da klubben lørdag slog Silkeborg-Voel med 35-27. Tidligere på dagen vandt Aarhus United med 28-25 over Ajax København.

/ritzau/