Børn har lært om busser

Et pilotprojekt i Skanderborg Kommune undersøger, om børns begejstring for busser kan fastholdes og deles med deres voksne

Udgivet:24. november 2022, 09.23

Læsetid:2 minutter

Børn fra Veng Skole har været "kaniner" i et projekt, hvor det undersøges, om børns begejstring for busser kan fastholdes og deles med deres voksne.

SKANDERBORG Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt. Det ved børnehavebørnene i Veng Børnehus.

Men det er ikke det eneste, de ved om bussen. Tyve børn fra børnehaven i Veng har nemlig været med i et nyt projekt, som Skanderborg Kommune står bag - og fortæller om i en pressemeddelelse.

Pilotprojektet »Bus for begyndere« tager afsæt i børns umiddelbare begejstring for busser og andre store køretøjer. Med fokus på trafiksikkerhed og gode transportvaner har Skanderborg Kommune i samarbejde med børnehaven og busselskabet Arriva tilrettelagt to formiddage i bussens tegn.

Børnene, der er tre-fire år, har blandt andet mødt en buschauffør, kigget på bussens motor og bagagerum, lært at betale med et Rejsekort og kørt flere ture med bussen fra børnehaven. På turene har de øvet sig i at huske sikkerhedsselen, trykke på stopknappen og at kigge sig godt for, inden man går ud af bussen.

Alle børn har fået et diplom og et Rejsekort med hjem, så de også kan invitere mor eller far med ud at køre en tur med bussen.

Fortrolighed

Formand for klima-, miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune, Claus Leick, bakker op om projektet, som i børnehøjde taler om trafiksikkerhed og om transportvaners forskellige indvirkninger på miljøet.

- Mange børn synes, bussen er flot, men har aldrig prøvet at køre i en. Vi vil i Skanderborg Kommune gerne være med til at understøtte, at børnene får en fortrolighed med bussen og nogle gode oplevelser. Projektet her lærer dem det grundlæggende i at køre bus på en sikker måde og viser, at man også kan komme rundt på andre måder end i mors og fars bil, siger Claus Leick.

Indlæser debat