Corona: Over 200 hjemsendt fra skoler

Tre skoler i Silkeborg Kommune må sende både medarbejdere og elever hjem på grund af Corona-smitte

28. oktober 2020, 14.59

Grafen viser udviklingen i antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge i perioden fra ultimo juli 2020 frem til i dag, onsdag. Silkeborg havde ingen smittede den seneste uge 29. juli 2020. De to første bjergtoppe i august er mikroudbruddet i boligområdet Resedavej og Lupinvej samt udbruddet blandt unge. Bjergtoppene i september og oktober er den brede samfundssmitte, som lige nu har ramt det meste af Danmark. Siden coronapandamien brød ud er 555 silkeborgensere blevet testet positive med smitte fra coronavirus.

SILKEBORG Stigningen i corona-smitten får nu større konsekvenser for Silkeborg Kommuners skoler.

Ifølge Silkeborg Kommune er elever og medarbejdere hjemsendt på tre skoler. Tilsammen er i alt over 200 medarbejdere og elever fået besked på at blive hjemme. På Buskelundskolen er en medarbejder blevet testet positiv for smitte med coronavirus. Efter at skolen har vendt situationen med Styrelsen for Patientsikkerhed er cirka 100 elever og flere medarbejdere blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Eleverne må vende tilbage, når de i syv dage fra den »mulige nære kontakt til den smittede« ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre, elever og medarbejdere er eller vil blive informeret i løbet af i dag, onsdag.

Tabellen viser antal smittede den seneste uge fordelt på alder (pr. 28.10.2020). Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed og Silkeborg Kommune.

På Trekløverskolen i Kjellerup er det også en medarbejder, der er testet positiv for coronavirus. Det betyder, at 81 elever fra de fire 8. klasser er blevet bedt om at blive hjemme, ligesom også syv lærere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede.

Som tidligere beskrevet mærker også Virklund Skole konsekvensen af coronavirus. I første omgang blev 21 elever og medarbejdere sendt hjem efter at en medarbejder i sfo’en blev konstateret positiv. Men en yderligere smitteopsporing betyder, at nu i alt 67 børn fra indskoling og mellemtrin skal blive hjemme. Det samme skal to medarbejdere. Også her gælder det, at eleverne må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

Kortet viser de områder, som smitten har ramt i og eller nærheden af den seneste uge (pr. 28.10.2020). Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed og Silkeborg Kommune.