Vækst eller velfærd?

17. oktober 2020, 08.10

USUNDT Ligesom den begavede chefredaktør her på avisen har jeg i løbet af denne uge måtte lade mig korrigere. Jeg havde nemlig også fået det fejlagtige indtryk, at den nye, socialdemokratiske agenda i Silkeborg lød på velfærd frem for alt. Siden har jeg ladt mig fortælle, at man også ønsker en balanceret og SUND vækst.

Jeg ved ikke, om det bliver sundere af at være skrevet med capslock, men jeg lader mig fortælle, at det er en type vækst, der skal understøtte det eksisterende. Ny infrastruktur og nye daginstitutioner. Det lyder fornuftigt. Det kræver investeringer.

For pengene mangler igen næste år, og hvad er løsningen så? Vækst og velstand ér et ufravigeligt fundament for velfærd!

Line Damgaard Lauritsen

Men når Socialdemokratiet i forbindelse med budgettet ønskede at flytte 13 millioner fra anlægsbudget til driftsbudget, så er det reelt 13 millioner man flytter fra vækst til velfærd.

Læs også
Velfærd og SUND vækst

Det er et quick fix - som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Det udsulter selvsagt kommunens vækstpotentiale, og det er meget usund velfærd. For pengene mangler igen næste år, og hvad er løsningen så? Vækst og velstand ér et ufravigeligt fundament for velfærd!