112

500 græskar smadret i gågaderne: Politi håber at identificere hærværksmænd via video

Samlet er græskar til cirka 17.000 kroner ødelagt i Nygade og øvrige gågader i Silkeborg

18. oktober 2021, 08.41

Lørdag morgen tog det flere timer for et affaldshold fra Silkeborg Kommune at gøre gaden ren.

SILKEBORG Politiet i Silkeborg efterforsker hærværkssagen, hvor ukendte personer smadrede flere hundrede græskar i Nygade og gågadesystemet i Silkeborg natten mellem fredag og lørdag.

Bent Riber Nielsen fra det lokale politi fortæller, at politiet har fået anmeldelse om ikke mindre end 500 styk ødelagte græskar til en samlet værdi af cirka 17.000 kroner.

Blandt politiets næste skridt er at gennemse videomateriale.

- Vi får nogle billeder fra videoovervågningen, og vi vil forsøge at identificere gerningsmændene ved at kigge dem ud. Vi arbejder videre med sagen, siger Bent Riber Nielsen mandag til Midtjyllands Avis.

Lørdag kunne Nina Fog fra Nygade-forretningen Dit Spisekammer fortælle, at der var formodning om, at hærværket skete mellem klokken 24 og 03 natten til lørdag. Hun er vred over den meningsløse handling med græskar, der var tænkt som udsmykning af gaderne.

- Vi er rasende og fuldstændigt uforstående overfor det, som er sket. Hvordan kan man have så lidt forståelse for, at vi er nogen, der gerne vil skabe en flot handelsgade. Jeg håber virkelig, at de ansvarlige bliver fundet og stillet til regnskab, siger Nina Fog.