Rundrejse i Seoul og Japan

Grandiøse paladser, æstetisk havekunst, geishaer, grænseoptegning med kig til Nordkorea, højhastighedstog, pulserende storbyer, samuraier og meget mere. Tag med Læserklubben på rejse 5.-18. april

Udgivet:07. september 2023, 14.47

Læsetid:4 minutter

Mount Fuji på 3776 meter er Japans højeste bjerg. Den udgør en smuk kulisse for millionbyen Tokyo.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig
Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk
Se flere artikler af Lone Henningsen

På denne eventyrlige rundrejse skal vi opleve Asiens to kulturelle spydspidser, nemlig Sydkoreas Seoul, en af verdens største metropoler - og Japan med både Tokyo, Hiroshima, Mount Fuji og Kyoto.

Et besøg ved den demilitariserede zone ved grænsen til Nordkorea føjer et ekstra perspektiv til oplevelsen.

Harmoni, enighed og konsensus er betydelige egenskaber i den japanske kultur. Det japanske folkefærd opfatter sig selv som et homogent folk, hvor især høfligheden og arbejdsmoralen er legendarisk. Med et buk, et lille nik og et smil kommer man lagt - også i Japan.

Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur.

Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfund med en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

I takt med de lokale

Rejsebureauet Our World A/S er teknisk arrangør på rundrejsen, der varer fra 5.-18. april. For at få det ypperste ud af turen vil gruppestørrelsen være på maksimalt 15 personer plus rejselederen, der er med hele vejen hjemmefra.

Vi bevæger os i samme takt (men nok ikke samme hastighed) som de lokale selv ved at benytte de velfungerende transportmuligheder som tog, metro, taxa og det verdensberømte hurtigtog, Shinkansen. Vi møder Asien i øjenhøjde - også på spændende gåture.

Storby af dimensioner

Fredag 5. april mødes vi i Københavnhavns Lufthavn klokken 13, hvorfra vi med et skift undervejs flyver til Seoul. (Der er en togbillet inkluderet til Kastrup).

Efter ankomsten lørdag tager vi direkte til hotellet i bydelen Gangnam-gu, et af Seouls attraktive kvarterer.

De næste par dage skal vi suge alt til os i denne imponerende storby med mere end 10 millioner indbyggere.

Vi kigger nærmere på paladserne Gyeongbokgung og Changdeokgung og den konfucianske Jongmyo-helligdom. Vi besøger også kvarteret Bukchon Hanok Village, der er en labyrint af gamle smalle gader med indtryk af Seoul fra en svunden tid. Byens arkitektur og imponerende byporte vil heller ikke undgå vores falkeblikke.

Forskellighedens grænse

Efter storbyens lyksaligheder kører vi til den koreanske demilitariserede zone, eller DMZ, der er en zone, som løber på tværs af Koreahalvøen og repræsenterer både en bufferzone og en grænse mellem Nordkorea og Sydkorea. Zonen følger den forreste frontlinje under Koreakrigen, da våbenhvileaftalen blev underskrevet.

Der er mulighed for at se over grænsen til Nordkorea. Desuden skal vi ned i en tunnel der er udgravet af Nordkoreanerne, vel at mærke under grænsen til Sydkorea.

Tirsdag 9. april forlader vi Seoul for at flyve til Osaka - og hurtigtog videre til Kyoto.

Det tager lang tid og kræver stor koncentration at blive forvandlet til en geisha.

Kulturens vugge

Den gamle kejserby er på mange måder den japanske kulturs vugge og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie. Her går vi gennem porte, som renser sjælen, nyder bydelen Gion med de smukke Geishaer, der tripper afsted med knejsende hoved og oplever Shogunens enorme palads.

I Kyoto ser vi også Den Gyldne Pavillon, en af landets største seværdigheder og herefter den hyggelige bydel Arashiyama, hvor vi blandt andet går en tur gennem den berømte skov af bambus, der stammer fra gamle adelsvillaer.

I hastigt tempo fragter toget os videre til Hiroshima, byen vi alle kender for den skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig, der prægede og formede byen og egentlig hele verden i rigtig mange år frem.

Vi har et par dage til oplevelser her, der også inkluderer en lille sejltur ud til Miya-Jima øen.

Søndag 14. april går turen videre. Efter cirka en times kørsel står vi af i Himeji, hvor vi skal opleve Himeji Castle, også kendt som den hvide borg. Det er en af de mest imponerende borge i Japan, hele komplekset består af 84 bygninger.

Hvis du har set »Shogun« serien med Richard Chamberlain, så har du allerede set borgen på tv.

Liv, larm og diciplin

Efter at have oplevet Himeji fortsætter vi med Shinkansen videre til Tokyo. På rejsen kan vi være heldige at se Mount Fuji på venstre side, hvis ellers vejret er klart.

Fremme i Tokyo kører vi over til hotellet og får udleveret værelserne.

Området er en smeltedigel af liv, larm og butikker. Men når man har vænnet sig til det, så er det en oplevelse meget få glemmer.

Mandag skal vi se Mount Fuji på tættere hold. Hvis vejret tillader det, skal vi op til »femte station« i 2200 meters højde.

Tirsdag går med flere sjove, skønne og anderledes oplevelser i Tokyo indtil vi torsdag 18. april flyver retur til Danmark.

Prisen for denne spændende rejse er 28.485 kroner per person i dobbeltværelse for avisens abonnenter.

Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 28.985 kroner.

Se hele programmet på hjemmesiden www.læserklubben.dk/udlandsrejser eller rekvirer det på avisen.

Tilmelding til Læserklubben.

Forhandlingsbordet i den demilitariserede zone står med den ene halvdel i Nordkorea og den anden i syd.