På tur i den moderne arkitekturs tyske historie

I år er det 100 år siden, at den tyske Bauhaus-skole startede i byen Weimar. Lige siden har den været retningsgivende for klassisk, funktionalistiske modernisme, og overalt i Tyskland fejrer man begivenheden med udstillinger, foredrag og åbningen af to helt nye Bauhaus-museer

Udgivet:28. april 2019, 10.00

Læsetid:8 minutter

Rent, enkelt og funktionalistisk. Skabt ud af firkanter, trekanter eller cirkler. Gerne i glas, stål eller beton og uden pynte-krummelurer eller dikkedarer. Bare stramt og ligetil, for form skal følge funktion, og mindre er mere.

Ovenstående lyder som en beskrivelse af nutiden hotteste arkitektur og ditto dyreste design. Som vi kender det fra blandt andet Arne Jacobsens arkitektur, Poul Kjærholms møbler, PH's lamper, Steltons kander og B&O´s musikanlæg.

Vi kalder det for modernisme, funktionalisme, minimalisme eller »nordisk« møbelkunst og arkitektur. Men faktisk kommer mange af disse formgiveres inspiration fra en tysk stilretning, som startede allerede i 1919, og som har sat sit aftryk på arkitektur, design og brugskunst lige siden. Ikke bare i Danmark, men faktisk i hele den vestlige verden.

Gør-det-selv-Bauhaus-ferie...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind