Overbygning på Gl. Rye Skole

21. august 2021, 08.00

SKOLESTRUKTUR Nogen vil sikkert kalde det gammel vin på nye flasker, da forslaget om at etablere en overbygningsdel på Gl. Rye Skole allerede blev fremsat af Dansk Folkeparti under forhandlingerne om skolestrukturen i Skanderborg kommune.

Her druknede forslaget, ligesom meget andet, i balladen om lukning af skolerne i Hylke og Bjedstrup, en lukning der heldigvis blev forhindret. Det var egentlig synd for forslaget om en overbygning i Gl. Rye, for det er en god ide.

I dag transporteres eleverne fra Voerladegård helt til Skanderborg for at gå i skole, det vil kunne undgås med en overbygning i Gl. Rye. Der vil også være mulighed for at tiltrække elever til Gl. Rye fra området omkring Sdr. Vissing.

Eleverne fra Gl. Ry slipper for turen til Mølleskolen i Ry, som samtidig vil blive aflastet for de kapacitetsproblemer, der kun bliver værre i fremtiden.

Diversiteten i skoleudbuddet i Skanderborg kommune vil blive øget, idet der vil være en forholdsvis lille skole med overbygning i Gl. Rye, og en stor skole med overbygning i Ry. Store og små skoler har hver deres fordele og ulemper, og da der er frit skolevalg kan forældre og børn vælge den skole, der passer dem bedst.

Endelig er der masser af muligheder for at bygge til skolen i Gl. Rye, så vi synes virkelig, forslaget fortjener en ny chance.

Indlæser debat...