Leder: Kan man kalde borgmesteren et fjols?

5. januar 2021, 12.48

Foto: Martin Ballund

Der er åbenbart højt til loftet i Venstre i Silkeborg, hvor diskussionerne har en tendens til at kamme over. Det er byrådsmedlem Jarl Gorridsen det seneste bevis på. Denne gang handler det om den betændte halsag, hvor man på Gorridsens hjemmebane i Ans føler sig snydt for flere hundredetusinde kroner i tilskud.

De fjolser, som Gorridsen blandt andet omtaler, er altså borgmester og partifælle Steen Vindum samt Venstres medlemmer af kultur-, fritids- og idrætsudvalget, Mads Frandsen, Peter Nyegaard Jensen og Kristoffer Møller Jensen

Helmer Jakobsen i dagens leder

Det fik Jarl Gorridsen til at udtale følgende:

»Jeg siger ikke, at alle er nogen fjolser. Men partilederne og kultur-, fritids- og idrætsudvalget har besluttet noget uden hoved og hale i.«

De fjolser, som Gorridsen blandt andet omtaler, er altså borgmester og partifælle Steen Vindum samt Venstres medlemmer af kultur-, fritids- og idrætsudvalget, Mads Frandsen, Peter Nyegaard Jensen og Kristoffer Møller Jensen.

Det er interessant, at Venstre ikke reagerer på det voldsomme angreb. Gorridsens angreb på sine partifæller er på niveau med det personangreb, Gitte Willumsen leverede mod Kristoffer Møller Jensen og som betød, at hun efterfølgende blev smidt ud af partiet. Det blev netop understreget, at Willumsen ikke blev smidt ud for at sætte fokus på den i bedste fald rodede valgproces i forbindelse med valget af folketingskandidat. Men netop fordi hun gik efter en partifælle.

Ingen af de to angreb - hverken Willumsens eller Gorridsens - hører hjemme i den politiske debat. Men hvorfor reagerer Venstre så kraftigt på Willumsens angreb, mens Gorridsen tilsyneladende slipper uden tiltale for at kalde fire partifæller fjolser?

Jarl Gorridsens hårde tone må tillige undre, når man ser på den tidligere udvalgsformands politiske historie. Han er selv blevet udsat for personangreb fra borgere, som gik langt over stregen. Det skete dels i forbindelse med hans tid som udvalgsformand i den foregående valgperiode, dels i forbindelse med hans mulige inhabilitet i forbindelse med sager, der omhandler byggematador René Birch.

I forbindelse med sin 50 års fødselsdag for et par år siden fortalte Jarl Gorridsen åbenhjertigt om, at de mange personangreb havde ramt ham og fået ham til at søge hjælp fra en psykolog.

- Det gjorde jeg, fordi jeg ikke kunne forstå, hvorfor folk var så ondsindede i den politiske debat. Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gøre af alt det, som de mennesker kom med, fortalte han.

Læs også
V-politikers frygt: Tilskud droppet efter hård tone
Abonnement

Den politiske debat må aldrig udvikle sig til så hårde angreb, at en politiker er nødt til at søge psykologbistand. Det skal altid være bolden og ikke manden, man går efter.

Det glemte Jarl Gorridsen desværre i den nuværende debat.