Hjemmegående mor bag ny legestue i Bryrup

Nadja Kristina Sørensen er hjemmepasser. For hende føles det rigtigt at passe sin 2-årige datter hjemme, men hun vil også gerne møde andre forældre og deres børn

21. november 2019, 08.21

Nadja Kristina Sørensen med datteren Luna, som bliver storesøster til januar. Nadja Kristina Sørensen planlægger også at passe den kommende lillebror hjemme, mens han er lille. Foto: Privat

BRYRUP Bryrup har fået en privat legestue for børn i alderen fra 0 til 6 år. Bag initiativet står 32-årige Nadja Kristina Sørensen, der for et par måneder siden flyttede tilbage til Bryrup, hvor hun er født og opvokset. Hun er mor til 2-årige Luna, der bliver storesøster til januar, hvor Nadja Kristina Sørensen og hendes mand Søren Thomsen venter en søn.

Nadja Kristina Sørensen har taget initiativ til legestuen sammen med Pernille Nielsen, og de to hjemmegående mødre har fået lov til at låne salen i Bryrup Sognehus hver mandag formiddag til formålet. Inden hun gik på barsel, var Nadja Kristina Sørensen lægesekretær på Psykiatrisk Hospital i Risskov og drev sideløbende hermed som selvstændig »Klinik Sund Balance«, idet hun også er uddannet kostvejleder.

Sagde jobbet op

Da barselsorloven udløb, valgte hun at sige sit job op, for det føltes forkert at skulle betale andre for at passe hendes barn.

- Hun er mit barn, og det er min opgave at passe hende. Udviklingsmæssigt er det også det rigtige for min datter de første år af hendes liv. Det viser forskningen, forklarer Nadja Kristina Sørensen.

Hun traf valget efter inspiration fra en anden hjemmepasser, Maria Holst Anderson fra Silkeborg, der i sommer arrangerede en stor fest i Indelukket i Silkeborg for andre forældre, som passer deres børn hjemme. 450 børn og voksne fra hele landet deltog i festen.

- Da jeg havde talt med Maria og hendes familie, kunne jeg se, at det ikke var helt skørt i forhold til mit barn, men godt kunne lade sig gøre at passe hende hjemme. Herefter var jeg slet ikke i tvivl og valgte at lytte til min mavefornemmelse, fortæller Nadja Kristina Sørensen. Silkeborg Kommune yder et beskedent tilskud til forældre som hende, der vælger at passe børn hjemme. Tilskuddet er ifølge Nadja Kristina Sørensen på 1900 kr. om året pr. barn i max. et år, så det er for egen regning og har dermed en høj pris i kroner og øre at blive hjemmepasser.

- Det er også grunden til, at vi flyttede til Bryrup, for her fandt vi - lidt tilfældigt - et hus, som vi havde råd til, fortæller Nadja Kristina Sørensen, der hidtil har boet med sin familie i Gjessø.

Legetøj fra genbrugsbutik

I legestuen har hun og Pernille Nielsen været heldige at få doneret noget legetøj fra genbrugsbutikken i Bryrup, og desuden supplerer de med noget af deres eget legetøj, når der er legestue i sognehuset hver mandag formiddag.

- Her skal være plads til både leg og fordybelse.

- Vi vil gerne tilgodese de forskellige børns behov og har også planer om at lave forskellige arrangementer, for eksempel med besøg af en musikpædagog, fortæller Nadja Kristina Sørensen.

Det er gratis at komme i legestuen.