Otte millioner kroner til at finde ud af hvad Hærvejen kan

Ny støtte fra Nordeafonden til foreningen Udvikling Hærvejen skal give vandre- og cykelruten national og international tiltrækningskraft

Udgivet:02. april 2023, 12.06

Læsetid:2 minutter

Ny viden skal sikre målretning af udvikling af Hærvejen, så den bliver den ikoniske vandre- og cykelrute som er målsætningen. Foto: Ditte Valente

2 måneder siden

MIDTJYLLAND Hærvejen har fået endnu en stor pose penge fra Nordeafonden. 8.370.000 kroner skal sikre, at foreningen Udvikling Hærvejen kan samle data ind, der skal bane vejen for, at Hærvejen bliver den ikoniske vandre- og cykelrute. der er målsætningen.

Med ny stor støtte fra Nordea-fonden på kr. 8.370.000, bliver det muligt for de 15 kommuner bag

Udvikling Hærvejen, der har 15 Hærvejs-kommuner som medlemmer, har en plan om at indsamle og analysere tilbundsgående data om brugere af Hærvejens vandre- og cykelrute.

Det skal danne grundlag for udvikling af nye og forbedring af eksisterende aktiviteter, produkter og ydelser langs ruten. Den nye viden vil give alle aktører mulighed for at skræddersy faciliteter, tilbud og ruter til de faktiske behov og ønsker hos nuværende og fremtidige brugerne af ruten.

Formand for den tværkommunale forening Udvikling Hærvejen og borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, er glad for, at det nu lader sig gøre at etablere et markant løft af det empiriske grundlag for Hærvejsruten, så den rammer samtidens og fremtidens vandrere og cyklister.

- Vi er overbeviste om, at dette projekt vil give både besøgende og lokalsamfund en bedre oplevelse af Hærvejen og vil sætte en ny standard for, hvordan man kan forbedre turisme og udvikling af lokale områder, siger han.

For at nå i land vil Udvikling Hærvejen samle data gennem opsætning af flere tællere på Hærvejsruten, gennem spørgeskemaer, interviews og metodeudvikling. Det skal undersøges, hvordan brugerne benytter de digitale platforme. Og man vil snakke med brugerne af Hærvejen.

- Projektet skal sikre langsigtet og relevant empirisk grundlag for udviklingen af Hærvejens vandre- og cykelrute – viden, som forhåbentlig kommer hele natur- og friluftsdanmark til gode, så vi kan få endnu flere kvalificerede aktiviteter ude i det fri, siger Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Planen er, at få styr på, hvad der virker på Hærvejen i dag.

- Vi ønsker at udvikle og prioritere bæredygtige aktiviteter og projekter langs Hærvejen ud fra et solidt datagrundlag, og vurdere effekten af udviklede tiltag. Projektet vil derfor være en vigtig brik i vores arbejde med at gøre Hærvejen endnu mere attraktiv for både vandrere og cyklister, siger formand for Udvikling Hærvejen, borgmester Per Bach Laursen.

v

Foto: Anne Sophie Petersen

Indlæser debat