Kvinde fra Gjern er ny ledende overlæge

16. maj 2019, 12.15

Lonnie Froberg har i mere end 20 år beskæftiget sig med forskning og har en lang række publikationer bag sig og er involveret i samarbejder på både international, nationalt og regionalt niveau.

1. maj tiltrådte Lonnie Froberg (45) som ny ledende overlæge for Ortopædkirurgisk Afdeling O på OUH Odense Universitetshospital - Svendborg Sygehus.

Hun er er født og opvokset i Gjern og har gået på Silkeborg Amtsgymnasium.

Lonnie Froberg kommer fra en stilling som overlæge i traumesektoren og specialeansvarlig overlæge for skadestuen og traumecentret på Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH.

- Lonnie Froberg kommer med en høj faglig ekspertise inden for ortopædkirurgien og et godt kendskab til OUH som organisation - ikke mindst i forhold til samarbejdet på tværs af de mange specialer og faggrupper, som er tilknyttet arbejdet på traumecentret og skadestuen, siger lægelig direktør Kim Brixen.

Netop arbejdet med det tværfaglige samarbejde og udviklingsarbejdet på OUH er også nogle af de opgaver, som Lonnie Froberg ser frem til som ledende overlæge.

- Jeg glæder mig især til at bidrage til den tværfaglige mobilisering af OUH, så afdelingerne sammen både kan indfri ambitionen om at sætte patienten først og løfte opgaven med udflytningen til Nyt OUH. Det er min ambition at være en synlig leder, og det er vigtigt for mig hele tiden at inddrage medarbejderne og sikre, at de har et medejerskab for afdelingens udvikling, siger Lonnie Froberg.

Privat er hun gift med Jeppe, som er vicerektor på Nordfyns Gymnasium. Sammen har de Nils på 4 år og Trine på 3 år.

mtl