Smukke og sikre cykelstier i Silkeborg

27. april 2019, 08.00

Foto: Jens Anker Tvedebrink

CYKELKORRIDORER Torben Krath foreslår forleden på vegne af Skøn på Silkeborg, at de nedlagte banestier forbindes med midtbyen i smukke grønne korridorer, og spørger om vi vil være med.

JA fra Cyklistforbundet og tak for indlægget. Vi er faktisk godt i gang. Havde Torben været på Cyklistforbundets møde i tirsdag, ville han kunne have hørt et visionært indlæg fra trafikkonsulent Pablo Celis, der i øjeblikket står for en undersøgelse, som Silkeborg kommune har iværksat netop med henblik på at forbedre og forbinde de eksisterende banestier med midtbyen.

Pablo Celis lancerede her begrebet Smukke og Sikre Cykelstier i Silkeborg, forkortet SOS cykelstier. Lad os i forlængelse af Torben Kraths forslag bare kalde dem for SOS cykelkorridorer. Der er god grund til at glæde sig til det endelige forslag. Pablo Celis løftede så meget slør, at et af forslagene netop vil blive som Torben Krath forslår, nemlig forbinder banestierne fra Bryrup/Virklund, Lemming og den Skæve Bane og ved Søndre Ringvej og fører dem ind til centrum.

Dette blandt mange andre gode forslag, der understreger den historie, som vi i Cyklistforbundet vil fortælle, nemlig at Silkeborg har et kæmpe potentiale til at blive en unik cykelby, som kan få mange flere til at bruge cyklen som transportmiddel og trække masser af cykelgæster til Silkeborg, Danmarks Outdoorhovedstad. Hvis vi vil det, så kan det også lade sig gøre.