Idrætsforening halverer kontingent

Med nedsat kontingent og donation af gavekort forsøger Silkeborg IF’s fodboldafdeling at give igen til lokalsamfundet

9. april 2020, 11.11

I alt har Silkeborg Idrætsforenings bidrag til kampagnerne #holdgangisilkeborg og #holdgangidanmark en værdi af 60.000 kroner.

SILKEBORG Under den landsdækkende kampagne #holdgangidanmark samt den mere lokale kampagne #holdgangisilkeborg har Silkeborg Idrætsforenings fodboldafdeling meldt sig ind i kampen for at støtte det lokale erhvervsliv og foreningens egne spillere i breddeidrætten.

Et af de bidrag, Silkeborg IF lancerer, er nedsat kontingent for perioden april, maj og juni. Her har idrætsforeningen valgt, at kontingentet for spillere i breddeafdelingen skal nedsættes med 50 procent.

Silkeborg IF forklarer overfor medlemmerne beslutningen sådan:

»Vi har lyttet til DIF og DBUs anbefalinger om fortsat at opkræve kontingent, da det formelt set dækker over et medlemskab i foreningen - og ikke specifikke ydelser. Til gengæld mener vi ikke, at vi kan stå inde for en fuld opkrævning, da situationen er, som den er. Samtidig vil vi gerne sikre, at foreningen stadig er i en fornuftig forfatning, når vi kommer igennem denne periode, så vi fortsat kan udbyde et foreningstilbud. Fastholdes beslutningen om at lukke ned for foreningslivet efter sommerferien, vil vi genoverveje situationen derfra.«

Gavekort som bidrag

SIF udlodder også 20 gavekort til en værdi af 500 kr. stykket til butikkerne i Handel Silkeborg. Idrætsforeningens medlemmer har mulighed for at vinde gavekortene i en konkurrence.

Udover de 20 gavekort donerer idrætsforeningen yderligere 20 gavekort til Handel Silkeborg, også til en værdi af 500 kroner. Disse gavekort bliver doneret til Mødrehjælpen.

Silkeborg Idrætsforening ønsker med initiativerne at yde sit bidrag til at holde gang i Silkeborg og Danmark.

Formand for SIFs fodboldamatørafdeling, Christian Jepsen, fortæller, at man i bestyrelsen er bevidst om det ansvar, idrætsforeningen har for lokalsamfundet.

- Foreningslivet er begunstiget af, at virksomhederne år efter år bakker op om de mange frivillige, så tusindvis af børn og unge får gode oplevelser for livet. Nu står vi i en tid, hvor mange lokale virksomheder er truet på eksistensen, og derfor er det vores pligt som medlem af samfundet at forsøge at hjælpe den anden vej.

- Samtidig ved vi, at også mange af vores familier er hårdt ramt i denne periode. Nogle er afskediget eller gået ned i løn. Andre har oplevet sygdommen på nærmeste hold. Og så er der dem, der allerede før COVID-19 var særligt hårdt ramt. Dem skal vi også huske på, når vi siger, at vi vil støtte erhvervslivet. Derfor håber vi, at de mange gavekort kan bidrage blot en lille smule i denne svære tid, lyder det fra Christian Jepsen.