Vemodig Smukfest: Der bliver ingen festival i august

Forsamlingsforbud rammer Danmarks Smukkeste Festival - Vi er ikke klar til at melde flere detaljer ud lige nu, lyder det fra festival ledelsen

6. april 2020, 22.34

Smukfest har eksisteret siden 1980 og samler årligt omkring 50.000 mennesker i Skanderborg den anden weekend august. Sådan bliver det ikke i år, og lige nu arbejder festivalen på at finde ud af, hvad der så skal ske.

SKANDERBORG - Fastholdelsen af regeringens forbud imod store forsamlinger frem til og med august rammer hårdt i Skanderborg, hvor Smukfest arrangørerne havde set frem til at indvie festivalens nye og dobbelt så store bøgescene til et brag af en fest under bøgetræerne. Festivalen skulle have været afholdt fra den 2. til den 9. august, og her til aften er Smukfest-talsmand, Poul Martin Bonde, ikke klar til at gå i detaljer med, hvad det kommer til at betyde.

- Vi har i første omgang lagt en kort udmelding på smukfest.dk. Det er, hvad vi har af kommentarer lige nu. Festivalledelsen mødes i morgen, og jeg håber, at vi kan melde yderligere ud derefter, siger Poul Martin Bonde til Midtjyllands Avis.

Mange spørgsmål melder sig

I den foreløbige udmelding fra festivalen som sidste år fejrede sit 40 års jubilæum i Skanderborgs smukke Dyrehave, står der følgende:

- Her til aften kunne vi alle høre Statsminister Mette Frederiksen redegøre for den gradvise åbning af Danmark ovenpå COVID-19-epidemien. Ligesom alle andre hørte vi, at forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til udgangen af august. Smukfest 2020 skulle have fundet sted 2.- 9. august, og med ihærdige frivillige opstillere i gang allerede fra slutningen af juni måned. Men der bliver ingen festival i bøgeskoven i august – Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud, skriver festivalen og fortsætter:

- Præcis hvad og hvordan vi gør herfra og i en så alvorlig situation, skal vi bruge de næste dage på at finde ud af. Vi melder mere detaljeret ud, så snart vi er lidt længere i processen. Det er forståeligt, at mange sidder med spørgsmål lige nu – til billetter, kontrakter, aftaler og så uendeligt meget andet – men vi kan ikke svare her og nu. Vi vender tilbage til lige netop dig, så snart vi kan. Vemodige hilsener fra Walther & co.