Bil med børn væltede om på taget

Bilist overså sin vigepligt og torpederede bil med familie

22. oktober 2019, 19.58

Bilen, der blev ført af den 40-årige kvinde, så ikke køn ud efter uheldet.

LEE Tekst og foto: Kim Simmelsgaard

kim@midtjyllandsavis.dk

Det var voldsomt, da en bil ført af en 40-årig kvinde fra Favrskov på 40 år ved 14-tiden tirsdag overså sin vigepligt ved udkørsel fra Gl. Viskumvej på Sortehøjvej og ramte direkte ind i siden på en bil med tre passagerer - heraf to børn.

Sandsynligvis siddende på bagsædet.

Den torpederede bil, der havde en 32-årig mand fra Viborg bag rattet, blev skubbet over i et vejskilt for at ende på taget.

Meldingen om uheldet tikkede ind hos indsatsleder Anders Dahl Jensen fra Midtjysk Brand og Redning, og han og redningsmandskabet var bange for, om der var to fastklemte voksne i den væltede bil, hvilket de første meldinger rapporterede om.

Men både indsatsleder og mandskab kunne ånde lettet op, da de nåede frem til ulykkesstedet.

- Heldigvis havde alle fire personer i bilen kunnet komme ud ved egen hjælp. Og min vurdering er, at de må have brugt sikkerhedssele. Ellers ville de være blevet kastet rundt i bilen og have fået alvorligere skader. Der blev ikke brug for vores hjælp udover oprydningen, og så skulle trafikken dirigeres, siger Anders Dahl Jensen.

Han vurderer, at de to børn i bilen kan have været piger mellem seks og ti år.

For en sikkerheds skyld blev de fire personer fra den væltede bil kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor man kunne konstatere, at de var sluppet heldigt med knubs - sandsynligvis reddet af sikkerhedsselerne.

Heller ikke den 40-årig kvinde fra Favrskov kom noget alvorligt til.