Forår i februar: Myrer solbader og rådyr får trillinger

Det usædvanligt lune februarvejr har vækket myrer, sommerfugle og hugorme flere uger for tidligt, men ifølge naturvejleder Jan Kjærgaard styrkes naturen

Udgivet:28. februar 2019, 09.19

Læsetid:3 minutter

Silkeborg Hugormene er kommet frem, følfod blomstrer, og naturen er for alvor vågnet op i det meget udsædvanlige forårsvejr i februar med tocifrede varmegrader.

Faktisk er det aldrig sket før, at der i otte dage har været mere end 12 grader i februar måned, men det får ikke den lokale naturvejleder Jan Kjærgaard til at bekymre sig på naturens vegne. Han glædes derimod over forårets tidlige komme.

- Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at jeg morer mig over det, for det er altid helt fantastisk, når foråret kommer. Det gør mig så glad, og det betyder bare, at jeg er blevet sådan helt forårsglad mindst en måned før tid i år, siger Jan Kjærgaard og fortsætter:

- Den danske natur er så smart indrettet, at den sagtens kan tåle lidt sne og frost, hvis det stadig når at komme nu. Det sker der slet ikke noget ved, så ingen grund til at bekymre sig - tværtimod.

På sine daglige gåture i naturen i og omkring Silkeborg har Jan Kjærgaard, der er naturvejleder i Naturestyrelsen, blandt andet allerede mødt hugorme, en citronsommerfugl og set følfod i blomst. Et meget udsædvanligt syn i februar.

- Det er heller aldrig sket før, at jeg har set myrer, der solbader på myretuen i februar måned, men det har jeg altså set nu. Jeg tror også, at man vil kunne finde en anemone, der er sprunget ud i skovbunden, selvom også det er meget usædvanligt og først plejer at være i april, men vi er mindst én måned foran i år, siger Jan Kjærgaard.

Rådyr får trillinger...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind