Rød blok og konservative vil ødelægge vestkysten

Udgivet:07. maj 2019, 12.43

Læsetid:2 minutter

Af Karina Due Frausing. MF for Dansk Folkeparti

4 år siden

VINDMØLLER Jeg synes, vi har noget af den smukkeste natur i Danmark. Det ved alle vi, der elsker Silkeborg. Den skal vi passe på for fremtidige generationer. Men vi har ikke patent på skøn natur i Silkeborg. Danmark er fyldt med dejlige pletter og områder.

Den 30. april var jeg i samråd om de kystnære vindmøller ude ved Vesterhavet, Vesterhav Syd & Nord. Sagen illustrere meget godt, at politik for nogle handler om, hvordan man kan fremstille sig selv i stedet for at finde den bedste løsning på et problem.

Et flertal i Folketinget vil placere store vindmøller tæt på kysten ved Hvide Sande. Det er beslutninger, der ligger helt tilbage fra 2012. Mig bekendt skriver vi 2019, og den teknologiske udvikling har taget voldsom fart på vindenergiområdet. Det er fantastisk! Problemet er, at nu er projektet udskudt, og det svenske selskab Vattenfall kæmper hårdt for at møllerne fortsat skal opføres. Det gør de blandt andet, fordi det er det sidste vindmølleprojekt med statslig tilskud (3,6 milliarder kroner i disse projekter).

Da projektet blev udskudt indkaldte Ida Auken (R) til samråd, fordi rød blok og de konservative med Søren Pape i spidsen vil have disse vindmøller opført uagtet, at det skader områdets turisme og uagtet, at det vil være bedre økonomisk og miljømæssigt at placere disse vindmøller længere ude på havet. Det handler om, at de vil fremstille sig i medierne for at være miljøvenlige, men de gør det på bekostning af fakta, befolkningen og naturen.

Jeg kan godt se, at når jeg skal fremlægge mine synspunkter på sagen, så kræver det mere end one liners og overskrifter. Men politik skal bare ikke føres efter, hvordan en overskrift ser bedst ud, men indholdet i sagen.