Trailcenter får ny placering

På grund af Nordskovvej bliver trailcentret flyttet til Ferskvandscentret

8. juni 2019, 06.04

Sådan kommer det kommende trailcenter til at se ud. Centret koster seks mio. kr. Et trailcenter fungerer som en servicebygning og mødested for dem, der dyrker idræt i naturen. Illustration: Årstiderne Arkitekter

SILKEBORG Et trailcenter, som skal være omdrejningpunktet i outdoor-hovedstaden Silkeborg, får en ny placering.

Hidtil har det været planen at placere trailcentret ved vandrehjemmet på Åhavevej. Men nu kommer byggeriet af Nordskovvej på tværs af den plan.

I stedet peger kultur-, fritids- og idrætsudvalget på en placering ved Ferskvandscentret.

- Baggrunden for den beslutningen er, at det ikke bliver muligt at opføre et trailcentret ved vandrehjemmet, mens arbejdet med Nordskovvej står på. Vi vil rigtig gerne i gang med at bygge det nye trailcenter så hurtigt som muligt, fordi vi lige nu kører så meget på med at gøre Silkeborg til outdoorhovedstad. Vi har i den forbindelse set på forskellige alternative placeringer og vi ser et meget stort potentiale i at flytte trailcentret til Ferskvandscentret i stedet for, siger formand for kultur-, idrætsudvalget, Johan Brødsgaard (R).

I det nordvestlige hjørne af området ved Ferskvandscentret er det udpeget to byggefelter til det kommende trailcenter.

- Det er en optimal placering både i forhold overnatningsmuligheder for udenbys gæster og i forhold til Aqua, orienteringsløberklubben og Indelukket, som vi jo også har store outdoorplaner for. Men også i forhold til at aflaste parkeringsforholdene ved Østre Søbad, hvor der under tiden er meget stort pres på, når der er outdoor-arrangementer der, siger Johan Brødsgaard.

Uændret pris...