Jacob fra Vinderslev videre til EM og VM

11-årige Jacob Bølcho, der bor mellem Hauge og Vinderslev, har kvalificeret sig EM og VM

17. juni 2021, 10.26

Jacob Bølcho skal til EM og VM.

VINDERSLEV Jacob Bølcho fra Vinderslev, der kører for Fjeldsted Speedway Klub på Fyn, er ved at skrive historie, da han i en alder af blot 11 år, har kvalificeret sig til EM og VM - som den yngste i feltet i 85-kubik klassen.

Da han var i Holsted forleden for at køre den første afdeling af Danmarksmesterskabet i 85cc klasse endte han på en fin andenplads, med 12 point ud af 15.

Og dermed kom han så også med videre til VM, som skal køres i Sverige ved den lille by Kumla. Dagen efter skulle der så køres den anden afdeling af Danmarksmesterskabet i Holstebro, og her endte han også på en andenplads med 14 ud af 15 mulige point.

Og han var derfor igen videre, dog denne gang til EM, som skal køres på dansk grund på Fyn.

Det vil landstræneren og den tidligere verdensmester, Erik Gundersen, komme og være en del af, sammen med de 5-6 andre danskere, som er videre til VM og EM.

Selv om Jacob er ved at være på toppen nu, har han ikke altid haft det så nemt.

Det første par år havde han det svært i skolen med at læse og snakke, fortæller hans mor, Helle Bølcho. Han har også døjet med en meget hurtig forbrænding i kroppen, som gør, at han næsten hele tiden skal have noget at spise.

- Det har været en af de helt store grunde til, at han er nået så langt, som han har. For det har han nemlig fået styr på af en coach og kostvejleder, som har fortalt ham, hvad der er godt at spise i forbindelse med træning, siger hun.

Så efter, at han har fået hjælp, er hans energiniveau højt. Så meget, at han eksempelvis også laver styrke- og løbetræning ved siden af, siger hun.

Indlæser debat...