John Kørner bag årets gedeplakat

»Giv en ged« er en effektiv form for udviklingshjælp

Udgivet:12. oktober 2021, 11.00

Læsetid:1 minut

- Æblet er et af mine absolutte yndlingsmotiver. Og æblet er et motiv, som alle forstår - det er simpelt og ligetil, og der er ingen tvivl om æblets funktion - et æble skal spises. En fin kobling til »Giv en ged«, som alle også kender, siger John Kørner. Foto: Søren Rønholt

2 år siden

Igen i år kan den populære velgørenhedsgave »Giv en ged« købes som kunstplakat. I år er det billedkunstner John Kørner, der lægger navn og motiv til.

Pengene fra John Kørners kunstplakat går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps »Giv en ged«-projekter, der hjælper familier ud af ekstrem fattigdom i verdens mest udsatte områder.

Årets motiv er et genoptryk af værket »Objects«. Plakaten er trykt på bæredygtigt kvalitetspapir i størrelsen A3.

Tredje år i træk

Det er tredje i år i træk, at »Giv en ged« forvandles til kunstplakat. Tidligere har kunstnerne Leif Sylvester og Henry Heerup lagt penselstrøg til, og begge år har det været en stor succes. Salget af plakater har indtil videre sikret 800.000 kroner til udviklingsprojekter i blandt andet Kenya og Nepal.

Gaverne gives til fattige familier i f.eks. Kenya og Nepal og er en effektiv form for udviklingshjælp. Gederne giver kid, der kan sælges på markedet, men vigtigst af alt er gedens efterladenskaber, der er effektiv gødning, som sikrer en bedre høst og dermed mere mad på bordet. Det er alt sammen med til at skabe robuste samfund, hvor der er overskud til at sende børn i skole. MTL