Pensionsinvestering med god samvittighed

I samarbejde med AP Pension tilbyder Folkesparekassen som det første danske pengeinstitut sine kunder at investere i bæredygtige pensioner

Udgivet:05. november 2019, 11.39

Læsetid:1 minut

Foto: Colourbox

Virksomheder, der benytter børn som arbejdskraft eller producerer våben, har længe været på den sorte liste hos danske pensionsselskaber og investorer.

En etisk tilgang til sine pensionsmidler og -investeringer har således gennem en del år været i fokus hos danske lønmodtagere, der i højere grad også efterspørger investeringer, der tager hensyn til miljø og bæredygtighed.

- Folk vil ikke længere finde sig i, at deres penge investeres i »dårlige« virksomheder, der ikke tænker på miljøet. siger Martha Petersen, direktør i Folkesparekassen.

Som det første danske pengeinstitut tilbyder virksomheden nu en fuld produktlinje for bæredygtige pensioner. Det sker i samarbejde med AP Pension, der under navnet AP Bæredygtig tilbyder investeringer, der i særlig grad støtter Parisaftalen og flere af FN’s verdensmål.

- Investorerne efterspørger firmaer, der investerer og tænker i bæredygtighed. Der er kommet en klar etisk holdning, hvor det ikke længere blot handler om afkast, siger Martha Petersen.

Når man vælger at putte sine sparepenge i den nye investeringsmulighed, sikres man blandt andet, at halvdelen af virksomhedernes omsætning matcher et eller flere af FN’s verdensmål.

Samtidig sikres man også, at aktiebeholdningens CO2-aftryk er mindst 50 procent lavere end en tilsvarende bred global aktieinvestering.

- Selv med en lille pensionsopsparing, kan man gøre en forskel. Både for sig selv og for en mere bæredygtig verden, siger Martha Petersen.

Typisk vil AP Bæredygtig investere pensionsmidler i eksempelvis havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter en bæredygtig omstilling af energiforbruget.