Silkeborg-Voel langt fra point i årets sidste kamp

Topholdet Viborg HK vandt klart over Silkeborg-Voel i onsdagens sene ligaopgør

17. november 2021, 21.57

Eira Aune og Silkeborg-Voel kunne ikke for alvor true Viborg. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel satte onsdag aften punktum for 2021 med det andet liganederlag i træk.

På udebane tabte klubben med 33-27 til topholdet Viborg, og resultatet i årets sidste kamp betyder, at Silkeborg-Voel holder julepause på sjettepladsen med stor afstand op til topklubberne.

På banen blev det også demonstreret med al tydelighed, at der niveaumæssigt er et stykke op til landets bedste hold.

Gæsterne fulgte fint med i første halvleg, men efter pausen var Silkeborg-Voel ikke i nærheden af point mod Viborg, der råder over flere danske landsholdsspillere.

Udeholdet kom også skævt i gang med opgøret i Vibocold Arena med flere tekniske fejl og forsøg i paraderne.

Allerede efter lidt over tre minutters spil tog cheftræner Jakob Andreasen ved stillingen 3-1 sin første timeout, men efterhånden kæmpede Silkeborg-Voel sig ind i kampen, og efter et kvarters spil udlignede Mathilde Kristensen til 7-7.

Kort efter kom første føring endda, da Eira Aune brød igennem og scorede til 7-8, og efterfølgende bød Helene Kindberg ind med flere fine gennebrud, der kastede scoringer af sig.

En af de fuldtræffere sørgede for en føring på 12-13, men mod slutningen af halvlegen fik Viborg igen et tungt greb om kampen, og få sekunder før pausefløjtet scorede landsholdsspilleren Kristina Jørgensen til 17-14.

Dermed var det op ad bakke for Silkeborg-Voel før anden halvleg, og chancerne for sejr blev ikke bedre af, at Viborg scorede de to første mål efter pausen,

Et par gode aktioner af Eira Aune og et reddet straffekast af Filippa Idéhn var med til at forkorte afstanden til 19-17 med lidt over 22 minutter igen, men knap fem minutter senere var Viborg på sikker sejrskurs med en føring på 23-17.

Voel-bænken forsøgte sig med en timeout, men midt i anden halvleg var udeholdet, der nu forsøgte at spille syv mod seks, bagud med 26-18.

Syv minutter før tid kom værterne foran med 31-21, men til Silkeborg-Voels ros slog gæsterne ikke op i banen, og i slutfasen blev der pyntet på cifrene på måltavlen, der til sidst viste 33-27.

Ann Grete Nørgaard blev topscorer for Silkeborg-Voel mod sin eks-klub. Hun scorede syv gange - heraf fire på straffe, mens Kristina Jørgensen nåede op på seks mål for Viborg HK.

Indlæser debat