Poul Nyrup Rasmussen valgt til formand for europamesterskaber

Udgivet:03. november 2021, 10.30

Læsetid:1 minut

Poul Nyrup Rasmussen blev præsenteret som formand af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil under et besøg på EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Til venstre i billedet ses Michael Boas Pedersen, der er næstformand i Skills Denmark.

UDNÆVNELSE: Poul Nyrup Rasmussen skal stå i spidsen for arbejdet med at arrangere europamesterskabet for unge faglærte i Danmark i 2025.

Den tidligere statsminister er udpeget af Børne- og Undervisningsministeriet til at være bestyrelsesformand for det nyoprettede selskab, der skal stå for Euroskills 2025.

Det er det officielle europæiske mesterskab for unge faglærte under 25 år inden for håndværk, industri og service og vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence på det absolut højeste faglige niveau i 45 fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op i MCH i Herning, hvor mesterskabet afholdes.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet, og jeg ser frem til at arbejde mig ind i Skills-bevægelsen i Danmark og Europa. Det er et kæmpe event, vi skal afholde i Herning i 2025, og forberedelserne starter allerede nu. Derudover skal vi selvfølgelig bruge europamesterskaberne og alle de andre Skills-aktiviteter til at sætte endnu mere fokus på de gode muligheder, en faglært karriere tilbyder de unge, siger Poul Nyrup Rasmussen. MTL