85 procent genbrugstræ i Designa

Administrerende direktør Erik Høj, Designa A/S, Kjellerup

Udgivet:05. november 2019, 11.38

Læsetid:1 minut

Administrerende direktør Erik Høj, Designa A/S.

Hvilke bæredygtige tiltag har I i virksomheden?

Vi arbejder med kontinuerligt fokus på at anvende så miljøvenlige materialer som muligt. Blandt andet er cirka 85 procent af spånpladerne i vores produktion fremstillet af genbrugstræ, som er hentet på danske genbrugspladser. Derudover er et stort udvalg af vores bordplader FSC-certificerede og Svanemærkede, ligesom vores nye serie af låger »Silk« lever op til de strengeste miljøkrav. Endelig er der installeret LED-lys i alle produktionshaller i virksomheden, som giver en årlig besparelse på cirka 315.000 KWh i energiforbruget.

Hvorfor har I valgt at gøre noget?

I en produktionsvirksomhed som vores er det naturligt, at vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan arbejde med mindst muligt ressourceforbrug og belastning af mennesker og miljø. Samtidig bliver vi også i stigende grad mål og vejet af forbrugerne i forhold til vores sociale og miljømæssige bevidsthed og ansvar. Derfor er bæredygtighed en naturlig del af vores bevidsthed.

Hvad har I opnået ved jeres bæredygtige tiltag?

Først og fremmest en intern bevidsthed over, at vi gør, hvad vi kan, for at arbejde med mest muligt hensyn til miljøet. Og så betyder det noget, at vi over for forbrugerne kan tilbyde den type af grønne produkter, der efterspørges nu og fremover.

Hvilket bæredygtigt tiltag bliver jeres næste?

Vi har ikke defineret konkrete tiltag, men vi arbejder hele tiden med maksimalt fokus på ressourcer og sourcing af materialer med mindst mulig miljøbelastning. Det ligger naturligt til vores måde at drive virksomhed på.