Ny politidirektør: Lidt som at vende hjem

Da Helle Kyndesen i går, onsdag 1. april, tiltrådte som ny politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, blev det en noget anderledes start, end den hun havde planlagt

2. april 2020, 08.31

Privat bor Helle Kyndesen i Holstebro sammen med ægtefællen. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Ikke meget er lige nu, som det plejer, og der var ingen håndtryk eller turné rundt til de forskellige afdelinger, da Midt- og Vestjyllands Politi i går, onsdag 1. april, bød velkommen til sin nye direktør.

- Det er selvfølgelig specielt at tage over midt i den særlige situation, vi har nu. Men heldigvis kender jeg politikredsen rigtig godt, den er velfungerende, og politiet er her stadig for borgerne og løser opgaverne både på land og i by, siger Helle Kyndesen, der altså nu har overtaget roret i Midt- og Vestjyllands Politi efter Jens Kaasgaard, der går på pension.

Helle Kyndesen har i flere omgange været ansat i kredsen – senest som vicepolitidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi fra 2007 til 2012, hvor hun var med til at opbygge den nye politikreds.

- Så for mig er det lidt som at vende hjem, og jeg har glædet mig rigtig meget, siger den nye politidirektør, der også selv bor i kredsen.

Helle Kyndesen ser især frem til, når Corona-situationen tillader det, at komme rundt i det midt- og vestjyske og møde både medarbejdere og politiets forskellige samarbejdsparter.

- Det er for eksempel vigtigt for mig at komme rundt og hilse på borgmestrene. For selv om jeg kender området godt, så er der alligevel sket meget i de år, jeg har været væk fra kredsen, og det er vigtigt at blive opdateret på, hvad der rører sig hos borgerne i de enkelte kommuner, sådan at vi fortsat kan være et nært politi, der er i øjenhøjde med midt- og vestjyderne, siger Helle Kyndesen.

Trygheden i fokus

Det er selvfølgelig anderledes at træde ind som politidirektør i en tid, hvor der er vendt op og ned på det, vi kender, hvor meget er sat på pause, og hvor man nærmest dagligt tilpasser sig nye dagsordener.

- Lige nu skal vi både bidrage til, at samfundet kommer godt gennem perioden med Corona-virus, blandt andet ved at håndhæve nye regler for forsamlinger, og samtidig skal vi beskytte borgerne mod kriminalitet, siger Helle Kyndesen og fortsætter:

- Vores opgave er jo først og fremmest at sørge for, at borgerne stadig kan være trygge, selv om vi står i en helt ny situation. Og det kan de. Vi er stadig til stede, vi kører stadig patrulje, og vi efterforsker stadig sager.