Torvehandel fredag og lørdag

Udgivet:19. maj 2012, 09.02

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Torben Larsen

Ove Rabøl

11 år siden

SILKEBORG: De faste torvedage i Silkeborg bliver fredage og lørdage. Desuden gives markedet frit alle hverdage i perioden 15. maj til 15.august - især med henblik på turistene, hos hvem torvemarkedet er utrolig populært. Et tidligere udspil forslog torvehandel onsdage og lørdage.

Sådan hedder det i et kompromisoplæg, som byrådets vej- og trafikudvalg netop har behandlet. Udvalgsformand Frank Borch-Olsen (K) er temmelig sikker på, at det bliver det endelige resultat af markeds-debatten, som har hersket i et stykke tid.

Oplægget er nemlig udarbejdet efter møder med interesse-parterne Handel Silkeborg og torvehandlerne, Så det skulle være et kompromis, som alle kan leve med.

- Alle parter er interesseret i en livlig torvehandel, for det har hele midtbyen glæde af, fastslår Borch-Olsen. Og vi vil gerne fastholde både små og mellemstore torveboder - naturligvis gennem et samarbejde med de handlende.

I den forbindelse vil prisen for en stadeplads stige med 10 procent, og de handlende, som er interesseret i hverdagene om sommeren, skal så købe en samlet pakke specielt for alle hverdage.

Desuden vil der blive samarbejdet om at arrangere særlige julemarkeder i december måned.

Nu skal oplægget officielt til offentlig høring, og der ventes en endelig afgørelse inden sommerferien. Hvornår nyskabelserne sættes i værk afhænger især af om - og i givet fald hvornår - der skal graves ud til underjordiske parkeringspladser på Torvet.