Ydmygelse: BSH viste klassen og smadrede Sønderjyske

Bjerringbro-Silkeborg havde ingen problemer med at besejre Sønderjyske. Johan Sjöstrand stod en stor kamp i målet

Udgivet:30. november 2022, 19.57

Læsetid:2 minutter

Johan Sjöstrand (i rødt) ramte et tårnhøjt niveau i målet, da Bjerringbro-Silkeborg knuste Sønderjyske. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

2 måneder siden

HÅNDBOLD BSH gjorde kort proces i onsdagens ligakamp mod Sønderjyske, der blev besejret med 34-23 foran 1892 tilskuere i Jysk Arena.

Cheftræner Patrick Westerholms tropper fastholder dermed tredjepladsen i tabellen og er nu kun et enkelt point efter Aalborg på andenpladsen. Nordjyderne har dog en enkelt kamp i hånden mod Lemvig-Thyborøn.

Bjerringbro-Silkeborg var i fuld kontrol i kampens indledning, og efter ni minutters spil bragte Mads Kjeldgaard Andersen værterne foran med 4-1. Som cifrene antydede, havde gæsterne mere end svært ved at score, og bare det at komme frem til afslutninger var en udfordring for Sønderjyske. Efter små 12 minutter stod Johan Sjöstrand således med en redningsprocent på 50, selvom den svenske BSH-keeper blot havde snuppet et enkelt skud.

Da sønderjyderne blev ramt af kampens første udvisning, øgede hjemmeholdet føringen til 6-2, men en kort periode med ukoncentreret angrebsspil gav en ny åbning til gæsterne, der bragte forspringet ned på 7-5.

Med otte minutter tilbage af første halvleg var firemålsføringen dog genetableret, og det blev endnu bedre for BSH, der kunne gå til pause ved stillingen 14-8 efter flere gode redninger fra Johan Sjöstrand og en scoring i sidste sekund fra Peter Balling.

Sønderjyske kom bedst ud til anden halvleg og scorede to hurtige mål, men den rutinerede BSH-keeper tog fra igen, og seks minutter efter pausen hamrede Nikolaj Øris bolden i nettet til 17-10. Et muligt comeback blev dermed hurtigt afvist, og det begyndte at ligne en ydmygelse, da Mads Kjeldgaard Andersen øgede til 21-11 seks minutter senere.

Med tre scoringer i træk fik gæsterne pyntet på stillingen, men kampen var lukket, og efter Johan Sjöstrand var blevet noteret for sin 11. redning i opgøret, kunne han lade sig udskifte med en redningsprocent på 44.

Mikkel Løvkvist tog plads i målet, og samtidig var der spilletid til Patrick Boldsen og August Fridén på fløjene. I slutfasen var der også minutter til Emil Jessen, som hurtigt scorede tre gange, og det må have udløst en vis lettelse i gæsternes lejr, da slutsignalet satte en stopper for lidelserne ved stillingen 34-23.

Indlæser debat