Leder: Gode ideer fra ambitiøse Ry Fodbold

Udgivet:27. marts 2023, 12.03

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hans Krabbe
Chefredaktør

2 måneder siden

Vinklerne er ofte negative, når det handler om beretninger fra idrættens foreningsliv.

Og meget ofte handler de om, hvor krop-umuligt det er at få folk til at stille op til bestyrelser eller yde et stykke frivilligt arbejde for den forening, hvor ens børn nu engang tilbringer så mange gode timer.

Dagens beretning fra Ry Fodbold er en velkommen, konstruktiv og opbyggelig undtagelse fra den kedelige trend.

I Ry Fodbold med hele 950 medlemmer - alene det store antal er en positiv vinkel i sig selv - har man nemlig via en kombination af innovation og en fast hånd knækket kurven med hensyn til at skaffe frivillige hænder til den daglige drift af klubben.

Hvad mener du?

Hej, jeg hedder Hans Krabbe, har du en mening om eller kommentar til denne artikel, er du velkommen til at kontakte mig på min mail hkr@midtjyllandsavis.dk

Kravet fra bestyrelsen er i al sin enkelthed, at alle, der melder et barn ind i fodboldklubben, skal lægge mindst én time af deres fritid til frivilligt arbejde.

I Danmark har vi det jo ikke så let med at sige »skal«. Men i Ry Fodbold er der ingen pardon.

Klubben vil gerne være en organisation, andre foreninger kan spejle sig i. Og tricket med at kræve en times arbejde fra alle forældre er lige til at kopiere. Hvis altså man har modet.

Klubledelsen forudså ganske vist en såkaldt »shitstorm« i kølvandet på beslutningen. Men den kom aldrig.

- Vi kan godt lide at lave historiefortællinger, der ligger i at tage sådan en beslutning, forklarer det mangeårige bestyrelsesmedlem Casper Dalhoff.

Læs også
I Ry Fodbold giver alle forældre en hånd med I Ry Fodbold giver alle forældre en hånd med
Læs også
I Ry Fodbold giver alle forældre en hånd med

Beslutningen kommer, fordi folkene i Ry Fodbold mener, det er et væsentligt aktiv for en by som Ry at have en velfungerende forening.

- Når vores sponsor, Inox, søger nye medarbejdere, skal de kunne sige: Flyt til Ry, vi har et fantastisk foreningsliv. Det er det, vi kan give tilbage på deres sponsorat, forklarer Casper Dalhoff.

Ry Fodbold virker i det hele taget som en veldrevet organisation med styr på tingene og mange smarte løsninger på praktikken i dagligdagen.

Men udfordringen med at lokke folk til traditionelt bestyrelsesarbejde har man dog ikke knækket.

Det gør imidlertid mindre, når forældrene til 950 børn og unge alle kommer forbi og lægger en time i den gode sags tjeneste.

Indlæser debat