Hæder for at bekæmpe fake news

Udgivet:16. september 2023, 07.15

Læsetid:1 minut

Lone Frank har været ansat på Weekendavisen siden 1998 og har ud over en stor journalistisk produktion lavet podcasts og skrevet bøger. Hertil kommer en ikke ubetydelig prisregn. Foto: Søren Kjeldgaard

ÆRESALUMNE: Siden 2008 har Aarhus Universitet uddelt prisen som æresalumne til en person med en uddannelse fra universitetet, der har brugt sin faglige baggrund til gavn for samfundet. I år går prisen til journalist, forfatter, ph.d. Lone Frank, som er uddannet i biologi fra Aarhus Universitet i 1992.

Hun får prisen for at sætte forskningsviden ind i større sammenhænge, løfte debatniveauet og styrke interessen for natur - og sundhedsvidenskab, medicin og teknologi i den brede befolkning.

- Lone Frank har en fantastisk evne til at gøre kompleks viden relevant og nærværende. Derudover bidrager hun på smukkeste vis til, at læsere og lyttere bliver klogere på naturens mange mysterier og livet som helhed. Hun bruger sin forskerbaggrund til at bygge bro mellem videnskab og samfund. I en tid med fake news og desinformation er dygtige formidlere af velunderbygget viden som Lone Frank helt afgørende, siger rektor Brian Bech Nielsen.

Første modtager af hæderen som æresalumne var kronprins Frederik og sidste år var det dr.med. børnelæge Vibeke Brix Christensen. MTL

Indlæser debat