DET ER DIT VALG - KV21

Regatta - folkefest for de få?

8. oktober 2021, 12.20

REGATTA-KONCERTER Jeg holder meget af kulturen og dens mangfoldighed. Kultur er med til at berige vores liv, giver lokal identitet og styrker fællesskaber.

I onsdagens avis kunne man læse, at Regattaen nu bryder med 123 års tradition om folkefest med fri entré, da man vil til at kræve entré for musikken. Helt præcist 300 kr. pr. dag, altså 1.200 kr. pr. person over 4 dage. Det kan man mene om, hvad man vil, men at dømme ud fra kommentarsporet på MJA’s Facebookprofil er folk oprørte, og flere kalder det Regattaens endeligt.

Hvad siger samarbejdsaftalen med kommunen, når et arrangement støttet af mange offentlige millioner nu begrænser adgangen, og scenariet er vel reelt set endt i ulige konkurrence for offentlige midler?

Jan Beck Nielsen (NB)

Regattaen støttes med mange offentlige millioner. Uden at kende de nøjagtige tal mener jeg, at det offentlige udbud for at finde en ny arrangør lød på ca. 2 mio. Jvf. den lokale dagspresse blev der efterfølgende givet en række ekstra tilskud, og som kronen på værket fik de i efteråret 2020 yderligere en underskudgaranti på 1 mio. kr. Det ligner et kludetæppe af offentlige tilskud, og det kunne være interessant at få indsigt i hvor mange skattekroner, der postes i Regattaen. Er det overhovedet rimeligt at lave et udbud, fravælge de andre ansøgere, og efterfølgende tildele endnu flere penge til projektet? Hvad siger samarbejdsaftalen med kommunen, når et arrangement støttet af mange offentlige millioner nu begrænser adgangen, og scenariet er vel reelt set endt i ulige konkurrence for offentlige midler?

Læs også
Regattaen indfører betaling til de store koncerter
Abonnement

Rune Kristensen (S), skriver på Facebook »Jeg har det rigtig skidt med, at et stort tilskud fra kommunen går til en delvis lukket fest. Det er en ommer«! Men var det netop ikke Socialdemokratiet, De Radikale og SF, som udgjorde det flertal, der valgte Riverboat og DGI som de nye arrangører?

Læs også
Leder: Dristig satsning af Regatta-folkene
Abonnement

Mon ikke der skal fakta på bordet, og hvis det ikke kommer frivilligt, bør man måske bede om aktindsigt, så alle kan få belyst, hvad der er op og ned i denne sag.

Læs også
Regattaen næste år bliver også med stort fyrværkeri
Abonnement