Sauna-sag: Det er principielt, hvad vi som politikere bør blande os i

Udgivet:30. marts 2023, 12.35

Læsetid:2 minutter

Debatten om Østre Søbad og foreningen Almind Wellet er ikke slut.Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Trine Roungkvist På vegne af den konservative byrådsgruppe i Silkeborg Kommune

2 måneder siden

SØBAD Et flertal i Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget har beklageligvis besluttet at opsige en aftale indgået med Almind Wellet (AW) om benyttelse af saunaen ved Østre Søbad - en aftale, som AW og vi som kommune indgik i efteråret 2020, og som AW har overholdt fuldt ud.

Nogle vil gerne have sagen til at handle om alt muligt andet end dét, som sagen faktisk handler om; nemlig det principielle i om vi som kommune skal blande os i en forenings drift og virke, herunder også for det tilfælde at foreningen overholder den aftale, som vi har indgået med den. Det handler om ordentlighed - og om tillid.

For os i Det Konservative Folkeparti handler sagen hverken om at være for eller imod badetøj eller om at være for eller imod nøgenhed. Disse emner vedrører en helt anden diskussion, der - selvom emnerne kan være aktuelle - dog ikke er relevante i denne her sammenhæng.

Vi skal ikke som kommune opsige aftaler med vores foreninger i kommunen, når foreningerne ellers overholder dem. Foreninger skal kunne stole på os og have tillid til os. For foreningslivet er en vigtig del af vores samfund, som vi skal værne om og støtte op om.

AW er - ligesom utallige andre foreninger i vores kommune - en demokratisk forening, hvor ethvert medlem gennem generalforsamlingen kan præge foreningens drift og virke. Det er sådan, vores foreninger fungerer. Vi har fuldt ud tillid til, at vores foreninger selv kan klare de problemstillinger eller udfordringer, der helt naturligt kan opstå, når mennesker mødes.

Hvis det politiske flertal fremover vil blande sig i andre sager ligesom i denne, så bliver det skruen uden ende, da vi som kommune indgår i utallige aftaler med foreningslivet. Vil flertallet i Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget opsige andre indgåede aftaler med kommunens foreninger? Hvilke foreninger står i givet fald for skud? Og i hvilke tilfælde kan disse foreninger se frem til en opsigelse? Skal vores foreninger frygte, hvis flertallet i udvalget f.eks. ikke bryder sig om maden, der serveres til et foreningsarrangement?

For os i Det Konservative Folkeparti er det helt principielt, at vi som politikere ikke blander sig i eller opsiger aftaler, som vi har indgået med foreningslivet, og som vores foreninger overholder. Vores foreninger skal naturligvis kunne handle i tillid til vores dispositioner. Alt andet er ikke ordentligt.

Læs også
Strid om badetøj i sauna afgjort: Politikere vil ud af den nuværende aftale Strid om badetøj i sauna afgjort: Politikere vil ud af den nuværende aftale
Læs også
Strid om badetøj i sauna afgjort: Politikere vil ud af den nuværende aftale
Læs også
Saunabestyrelse stopper: Vil ikke vige fra princip om nøgen eller tildækket med håndklæde Saunabestyrelse stopper: Vil ikke vige fra princip om nøgen eller tildækket med håndklæde
Læs også
Saunabestyrelse stopper: Vil ikke vige fra princip om nøgen eller tildækket med håndklæde
Læs også
Formand for Almind-Wellet: Det er umådeligt trist Formand for Almind-Wellet: Det er umådeligt trist
Læs også
Formand for Almind-Wellet: Det er umådeligt trist

Indlæser debat