Kunst-workshop i Gludsted

The International Art Workshop er gået i gang

Udgivet:23. juni 2015, 08.50

Læsetid:2 minutter

GLUDSTED I weekenden ankom årets kunstnere til Gludsted, hvor de indlogeres på Gludsted Friskole.

Starten er gået til to ugers intensivt arbejde med kunst - kun afbrudt af udflugter og dejlige måltider lavet og serveret af de mange frivillige Gludsted-borgere. Det kunstneriske forløb styres af den anerkendte billedkunstner Steen Rasmussen fra Ry, som blandt andet har flere internationale udstillinger bag sig.

I år deltager fra Polen professor Ewa Czerwinska Romanowska fra Kunstakaddemiet i Stetins gradiske afdeling, rektor for Akademiet i Kielse og billedkunstner Malgorzata Bielecka samt Grzegorz Piaseczny; fra Japan Kinji Isobe, der i en årrække har undervist på kunstskoler i både Tokyo og Giffu og den yngre Haruna Shimonishi; fra Brasilien Sergio Kal og Francisco Maringelli, fra Tyskland Michael Kiener og endelig er Danmark repræsenteret ved dansk-iranske Faranak Sohi, Anne Bjørn, Hardy Brix og Lene Juhler.

Alle interesserede er mere end velkomne til at kigge forbi for at se, hvordan de forskellige kunstnere arbejder hver især. Det er en spændende proces at følge kunstnerne i deres forskellige metoder og hvordan de inspireres af hinanden og af det, de oplever under deres ophold. Det er ofte genkendelige motiver fra lokalområdet og dansk kultur, der dukker op i malerierne.

Arbejdsværkstedet er åbent for publikum dagligt efter kl. 14 - undtagen de dage, hvor kunstnerne er på udflugt.

Alle kunstværkerne kan ses og købes ved ferniseringen fredag 10. juli kl. 15.15.

To dage kan man komme og opleve børnenes kreative iver med blyant og pensel. Tirsdag 7. juli ledes børnenes kunstworkshop af illustrator og forfatter Jarl Egeberg under titlen »Power Paintings og Crazy Drawings«.

Onsdag 8. juli ledes børnene igennem af billedkunstner Anja Høegh under titlen »Landart og forvandlingskunst«.

Man skal melde sig til hos Anja Høeg, Gludsted.

Fællesspisning er også på programmet for alle. Første fredag den 3. juli laver kunstnerne mad fra deres eget land. Det er en herlig kulinarisk oplevelse for gæsterne. Anden fredag den 10. juli medbringer gæsterne selv en ret til et fælles tag-selv-bord. Her skal man også melde sig til.

Man finder hele programmet i Gludsted Købmandsgård.