300.000 til minigolf-bane

Dansk Minigolf Union støtter Galten-Skovby Minigolfs nye anlæg ved Klank Idrætscenter med 300.000 kroner.

13. januar 2020, 14.00

GALTEN - - Vi ser det nye anlæg i Galten-Skovby som et led í Dansk Minigolf Unions udviklingsstrategi, siger formand for unionen Leif Meitilberg i kølvandet på, at Galten-Skovby modtager en donation på 300.000 kroner fra unionen.

Den danske minigolf union er begejstret for det kommende anlægs placering ved Klank Idrætscenter i Galten-Skovby, og kalder den centrale placering i Østjylland for perfekt.

Der findes kun en anden bane af den type i Danmark, og den ligger i Odense, siger Leif Meitilberg, som mener, at det nye anlæg i Galten-Skovby vil kunne tiltrække internationale turneringer. Vi ser store muligheder for udvikling af minigolf som en aktivitet for alle og på alle niveauer. Derfor har vi valgt at støtte det nye anlæg med 300.000kr, siger han.

Formanden for Galten-Skovby Minigolf, Thomas Drivsholm, er både stolt af og taknemmelig for håndsrækningen fra Dansk Minigolf Union.

- Det giver et utroligt boost og en tro på, at vi realistisk set kan komme i jorden og påbegynde vores arbejde med etableringen af banen allerede i foråret 2020. Vi er tættere på end nogensinde før på at have rejst midlerne til etableringen af banen. Det her bidrag giver os en tro på tingene og på, at vi nok skal få indsamlet de sidste midler. Vi glæder os i hvert fald til at fortsætte arbejdet med at få etableret en bane og en klub, der er til gavn for alle Galten-Skovby og omegns borgere, siger han.

Galten-Skovby Minigolf mangler nu kun at rejse 200.000 kroner, før alle 1,3 millioner kroner til projektet er i hus, Lokale- og anlægsfonden støttede sidste år projektet med 200.000 kroner, imens en stribe lokale virksomheder også har støttet op om projektet ved at købe huller i den kommende 18 hullers bane. Banen placeres på et område vest for opvisningsbanen og er tegnet af landskabsarkitekt Gitte Sauer, MMA, som bor i Galten og på den måde har bidraget med et vigtigt stykke frivilligt arbejde.

I tilknytning til banen skal der opføres et madpakkehus med plads til 40-50 personer. Minigolfbanen skal indgå i et nyt aktivitetsbånd, som også kommer til at rumme baner til beachvolley og strandhåndbold. Forventningen er, at arbejdet med at anlægge banen kan gå i gang i april.

- bes