Viborg HK takker nej til europæisk underskudsforretning

Selv om klubben er kvalificeret, kommer Viborgs håndboldkvinder ikke til at spille i Europa i næste sæson.

Udgivet:09. juni 2023, 08.01

Læsetid:1 minut

Maria Fisker og holdkammeraterne i Viborg behøver ikke at finde passene frem til den kommende sæson. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

VIBORG Med en femteplads i grundspillet i den netop afsluttede sæson har håndboldkvinderne fra Viborg HK sikret sig en plads i næste sæsons European League. Men holdet kommer ikke til at deltage.

Faktum er, at deltagelse sandsynligvis er en underskudsforretning, og det har klubben ikke råd til.

- Det koster 700.000 kroner, og det har jeg simpelthen ikke budgetteret med. Jeg skal finde de andre penge først, og jeg vil ikke risikere at skulle ud og tigge om penge igen, siger klubdirektør Jens Steffensen til TV 2 Sport.

Af den årsag har han meddelt Dansk Håndbold Forbund (DHF), at man kan give pladsen til en anden dansk klub.

For bare et halvt år siden måtte klubben fra domkirkebyen på charmeoffensiv hos sponsorerne for at finde små to millioner kroner for at undgå en truende konkurs.

Viborg er ikke den eneste klub i Danmark, som ikke føler for en sæson i Europas næststørste klubturnering, hvor præmiepengene er små.

TV 2 Sport har spurgt de øvrige danske klubber, som potentielt kan komme i Europa i den kommende sæson. Her melder også Silkeborg-Voel og Aarhus United hus forbi.

De tre medaljevindere, Team Esbjerg, Odense og Ikast, vil alle gerne spille i Europa, og samme toner lyder fra Nykøbing Falster og København Håndbold.

/ritzau/