Kære Mette Frederiksen: Vi er 100.000 bekymrede borgere

Udgivet:15. september 2023, 10.41

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Tor Broberg Levring

SYGEHUS Kære Mette Frederiksen. Jeg sender dig dette brev til Statsministeriet, da vi er over 100.000 bekymrede borgere, der står med en tvivl om hvorvidt vi har et sygehus i Silkeborg i morgen. Det er utrygt.

Vi er Danmarks 9. største kommune og blandt kommunerne med allerstørst tilvækst og vil være det i mange år frem.

Se vores by. Den er smuk. Vi har hjejlen og Himmelbjerget - og fylder snart 180 år.

Turisterne elsker Søhøjlandet som er egnens kælenavn - og vi er officiel outdoor-hovedstad. Kommunen har rundet over 100.000 indbyggere fornylig.

Silkeborg Sygehus blev taget i brug for 120 år siden tilbage i 1902. I dag er sygehuset både akutklinik for de mange borgere, og som jeg selv har haft stor glæde af, da en blodforgiftning var ved at koste mig det ene ben efter et cykelstyrt.

En uges hospitalsindlæggelse på Silkeborg Sygehus var miraklet, der gør at jeg i dag har to ben og ikke ét. Er det ikke netop derfor vi har et sygehus I vores nærområde ?

Jeg var ung. Kun 19 år gammel.

Silkeborg sygehus har 1.000 ansatte - og hospitalet kan indenfor de seneste år bryste sig af otte titler som Danmarks bedste mindre hospital. Senest i 2022. Gode kvalitetstal og høj patienttilfredshed ligger til grund for den store popularitet.

Regionshospitalet Silkeborg vinder dermed sin kategori med en samlet score på 95,6 - og det er samtidig den højeste samlede score af alle hospitaler.

Hospitalet har specialiseret sig i hofte, ryg og knæ, - samt voksendiabetes - imens man desuden er et landskendte hospital ved hjertesvigt. Den slags ekspertise skal man beskytte og passe på. Vi kan ikke undvære vores hospital - et hospital der som sagt er landskendt.

Vi knokler, vi maser, vi gør os umage for at vores voksende by og kommune kan dreje rundt i det store hjul - der samtidig tager en stor del af Danmarks samlede vækst på turisme, erhverv og befolkningenstilvækst.

Silkeborg er i så voldsom udvikling grundet vores centrale placering - til stor gavn for patienterne fra den øvrige del af regionen.

Regionsrådet har med en udviklingsplan fornyligt afsat 80 millioner kroner til et nyt gavlbyggeri som en del af hospitalets naturlige udvikling.

Indlæser debat