Barn testet positiv: 40 børn og fire medarbejdere skal isolere sig

Et barn er i weekenden blevet testet positiv for coronavirus. Nu skal flere børn og medarbejdere fra Børnehuset Søholt i Alderslyst isolere sig

9. august 2020, 16.57

40 børn og fire medarbejdere i daginstitutionen Børnehuset Søholt i Alderslyst er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en coronatest, der er negativ.

SILKEBORG Efter at et barn i weekenden er blevet testet positiv for coronavirus er 40 børn og fire medarbejdere i daginstitutionen Børnehuset Søholt i Alderslyst nu blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en coronatest, der er negativ.

Daginstitutionen ligger tæt på det område ved Lupinvej/Resedavej, hvor der er konstateret et mikroudbrud af coronasmitte.

Silkeborg Kommune blev i weekenden informeret om, at et barn fra daginstitutionen er testet positiv. Ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer blev det vurderet, at barnet kan have været i tæt kontakt med de 40 børn og fire medarbejdere på den stue i daginstitutionen, hvor barnet går.

Søndag blev forældre til de 40 børn samt de fire medarbejdere derfor kontaktet med besked om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en coronatest, der er negativ. Det sker for at stoppe eventuelle smittekæder.

Mobilt testcenter bliver

På grund af den store tilstrømning til det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 besluttede Region Midtjylland i samarbejde med Silkeborg Kommune desuden her i weekenden at forlænge perioden, så testcenteret også er åbent fra mandag til fredag i den kommende uge. Det sker for at mindske smitteudbruddet ved at teste flere for virussen.

Alle kan derfor komme forbi og blive testet mandag til fredag fra kl. 9 til 15. Man skal blot huske sit sygesikringsbevis, men forvente, at der kan være kø for at blive testet. Man skal derfor også huske tålmodighed, vand og en skyggende paraply, for det er varmt at stå i kø, lyder opfordringen fra Silkeborg Kommune.

Børn under 12 år kan ikke testes ved de mobile testcentre. Det kræver særlig rutine at teste børn under 12 år. Derfor skal børn testes på en af hospitalernes testfaciliteter.

Har man symptomer på smitte, skal man ikke møde op ved det mobile testcenter, men gå hjem i isolation og ringe til egen læge.