Pensioneret lærer fra Silkeborg fylder 90

12. april 2021, 12.00

Efter uddannelsen til lærer på Th. Langs Seminarium i Silkeborg fik Birgit Maibom først job på Kornmod Realskole og senere på Balleskolen, hvor hun fortsatte indtil sin pension.

FØDSELSDAG: Pensioneret lærer Birgit Maibom, Papirfabrikken, Silkeborg, fylder 90 år mandag den 12. april.

Hun voksede op i Hvidsten og boede der under krigen.

Familien flyttede til Sydslesvig i 1946, og her mødte Birgit sin nu afdøde mand, seminarielektor Jørgen Maibom. De blev gift i 1951 og var således en del af det danske mindretal i Sydslesvig i 14 år, indtil de flyttede nord for grænsen til Haderslev.

I 1961 flyttede Birgit og Jørgen til Silkeborg med deres tre børn, Jens, Kirsten og Inger, og kort tid efter kom Peter til.

Birgit læste til lærer på Th. Langs Seminarium og fik efter endt uddannelse job som lærer på Kornmod Realskole og senere på Balleskolen, hvor hun fortsatte indtil sin pension.

Birgit og Jørgen har rejst en del over årene til blandt andet Afrika, USA, Indien, Australien udover Øst- og Vesteuropa.

Efter Jørgens død i 2006 solgte Birgit familiens villa på Søholt og har siden boet på Papirfabrikken, hvor hun bruger tid på sin kunst og litteraturinteresser og en stor flok af børnebørn og oldebørn.

På grund af coronapandemien kan Birgit ikke modtage besøg på dagen. MTL

Indlæser debat...