Gåtur og gastronomi i det grønne: Udsolgt på en time

576 deltagere sørgede for endnu engang at gøre Gourmet Rally til en fest i skoven ved Silkeborg. Billetterne i 2024 er allerede solgt

Udgivet:19. september 2023, 08.56

Læsetid:4 minutter

Gourmet Rally blev i denne måned afviklet for 14. gang i Silkeborg.

Jakob Munk Schmidt
Journalist
Jakob Stigsen Andersen
Fotograf

Gourmet Rally er en unik begivenhed og kæmpe succes i Silkeborg. En anderledes form for Almindsø-stafet.

Fra Gl. Skovridergaard tilbagelægger deltagere fra hele landet 6,5 kilometer til fods rundt om Almindsø. Undervejs står personale fra Gl. Skovridergaard klar ved forskellige smage- og drikkestationer.

Den særlige spadseretur foregår en gang om året, og tidligere på måneden var 14. gang med Gourmet Rally-traditionen i Silkeborgs skønne natur. Det blev afviklet på en skøn sommerdag.

2023-udgaven kulinariske tema var: Havet og kysterne omkring Danmark.

Lars Hallum fra Viborg deltog for fjerde gang og var endnu engang begejstret.

- Vi kommer helt klart igen. Konceptet er fantastisk, og det fungerer rigtig godt med, at man går omkring 20 minutter mellem posterne og har cirka 20 minutter ved hver post. Jeg er vældig imponeret, alt er timet og tilrettelagt, siger Lars Hallum, der var til Gourmet Rally med sin kæreste Helle Frederiksen.

Hotelchef Jakob Beck Wätjen fra Gl. Skovridergaard og Vejlsøhus fortæller, at begivenheden er blandt årets højdepunkter på det lokale spisested og overnatningssted.

- Hele huset brænder for Gourmet Rally, hvor vi viser vores faglighed, fastslår hotelchefen, der var i sving sammen med cirka 50 kolleger.

- Hver post var bemandet med fire-fem af vores ansatte, der alle fik lejlighed til at vise, hvad de kan, fortæller Jakob Beck Wätjen.

Blandt hotelchefens egne opgaver var at sende deltagerne af sted fra terrassen - 576 tilmeldte fordelt på 16 hold med afgang fra Marienlundsvej henover lørdagen klokken 10-15.

Ved afgang på Gl. Skovridergaards terrasse var første ret, hjertemusling og strandurt.

Sol over Gudhjem

På næste post i Vådbundsarboretet blev serveret krebsesuppe med hybenrose og sødskærm, og på Østre Søbad var menuen sandart med majs og popcorn.

Efterfølgende ved Kroghs Bænk bød Gl. Skovridergaard på sin egen fortolkning af Sol over Gudhjem, og i pavillonen ved Aggerholm nød deltagerne bakskuld med dild og strandurt. Lam med peber og jordskokke som tilbehør var serveringen ved Vestre Søbad, og ved Vejlbo Mose var tiden kommet til osten: Vesterhavsost med stikkelsbær og brød.

- Den sidste post var tilbage på Gl. Skovridergaard, hvor vi havde et stort bord med kaffe og kage. Her var desuden mulighed for at købe delikatesser, vine fra rallyet og øl fra Virklund Bryghus, fortæller Jakob Beck Wätjen.

Både lokale fra Silkeborg og gæster udenbys var på deltagerlisten.

- Vi havde folk fra Aalborg og København blandt andet, og nogle kombinerer Gourmet Rally med et weekendophold inklusiv overnatning, fortæller hotelchefen.

Klokken 11.04

Allerede dagen efter årets begivenhed, satte man billetterne til salg til rallydagen i september 2024.

- Sidste år var billetterne solgt i løbet af to dage. I år blev de solgt på en time. Vi satte dem til salg søndag klokken 10, og de var væk klokken 11.04, fortæller Jakob Vätjen om Silkeborg-succesen, som daværende leder af Gl. Skovridergaard, Margit Coulthard, arrangerede første gang i 2010.

Coulthards efterfølger Thomas Simonsen videreførte stafetten, og Jakob Beck Wätjen er fortsat begejstret.

- Det er fantastisk at være med til at lave en event, som man kan udvikle år efter år. Vi tænker på, hvordan vi kan forbedre detaljerne endnu mere til glæde for gæsterne. I restaurationsbranchen driver det os, at kunne mærke gæsternes glæde på en dag med Gourmet Rally, siger Jakob Beck Wätjen.

Den seneste Gourmet Rally skilte sig i den grad ud vejrmæssigt fra tidligere år.

- Der er første gang, vi har prøvet at skulle slås med badegæster om pladsen på Aggerholm, Østre Søbad og Vestre Søbad. Så har vi også prøvet det, smiler Jakob Beck Wätjen.

På sin vis er han lidt træt af - men også stolt over - at man må melde udsolgt allerede nu i 2024.

- Det er vildt glædeligt, og viser at vi giver gæsterne en rigtig god oplevelse. Det gør ondt ikke at kunne tilbyde alle interesserede en billet, men Gourmet Rally har nået sin maksimale størrelse, og kan ikke udvide. Vi synes, at det er sjovt, og det vigtigste er, at personalet synes, at det bliver ved med at være sjovt, fastslår chefen fra Gl. Skovridergaard.

Fra Gl. Skovridergaard sendte Jakob Beck Wätjen holdene ud på ruten, hvor der var gourmetretter undervejs.
En af smagestationerne var henlagt til Vådbundsarboretet ikke langt fra Aqua Akvarium & Dyrepark.

Indlæser debat