Midtjyske meninger: Man skal, når man skal ...

14. august 2019, 12.28

Jeg er helt sikker på, at alle læsere af denne klumme ved, hvad jeg hentyder til. Toiletter er ofte en mangelvare, ikke mindst for personer af hunkøn. Når det så nu alligevel er »en gammel hankat«, der skriver, er det fordi, jeg er meget træt af, at skulle vente på min kone, fordi hun står i en lang toiletkø, mens jeg bare vader ind og ud, på »no time«! Jeg fatter simpelthen ikke at vores tidligere rødstrømper ikke for længst har fået has på den uorden!

For et par år siden var vi til et julemarked i Berlin. Det var en meget stor oplevelse, men igen var toiletforholdene i »de gamle hankattes favør«. Vi kunne gå ind og ud på under 2 minutter, mens det tog mindst 10 gange så lang tid hos »de vævre hunkatte«.

Selv om vi galante hankatte tilbød plads inde hos os, virkede det, som altid, - nærmest som et hånligt tilbud. Jeg fatter virkelig ikke, at det stærke køn, efter 1960’ernes oprør, ikke er nået videre på det område, og jeg skammer mig i den grad over, at vores arkitekter ikke er nået længere, når det gælder rimelige toiletforhold for kvinder.

Hvis man gæster Berlin, vil jeg anbefale et besøg på den berømte bar »Das Klo«, hvor drinken indtages på ikke installerede toiletkummer, og hvor kvinder kan få udleveret et pap-foderal, så de kan forsøge sig stående, »når de skal.«

Hvor mange gange har vi mon ikke måtte vente forgæves med en halvvarm rosé i landets musikhuse og teatre på, at vores bedre halvdel har fået klaret det nødvendige i teaterpausen?

Kan det være rigtigt, at utallige toiletter skal stå ledige med brættet oppe, bare fordi en lille gruppe nægter at sætte sig, hvor andre stod? Er det mon virkelig sådan, at kvinder og mænd ikke kan bruge de samme toiletter, hvis der er flere end ét til hvert køn?

Kunne man spørge toiletarkitekterne, hvorfor i al verden de ikke for længst har lavet pissoirer et sted og fælles toiletter for de værdigt trængende andet steds? Eller kunne man i det mindste placere pissoirerne, så kvinderne kunne undgå at skulle snige sig forbi dem, hvis de endelig havde vovet sig ind for at låne et herretoilet?

Hvad med de trængende børn? Her kan tidsfaktoren være altafgørende! Både fædre og mødre bør have hurtig adgang - hvad enten det er til dame- eller herretoiletter.