Haves: Have. Ønskes: Gæster

Åbent havearrangement går lidt nye veje - denne gang med en ny have i et nyt kvarter

Udgivet:20. juni 2022, 09.18

Læsetid:1 minut

Irene Glud Nielsen åbner sin have for interesserede, der kan se, hvor langt man kan nå med en have på bare tre år.

Kim Simmelsgaard
| kim@midtjyllandsavis.dk

HAMMEL Når datoen på kalenderen viser 22. juni, åbner Irene Glud Nielsen, formand for Haveselskabets Hammelkreds, sin have på Kornmarken 31 for interesserede.

At det så sker i et år, hvor Haveselskabets Hammelkreds kan fejre 80 års jubilæum med 135 medlemmer i kartoteket, vil blot gøre dagen endnu bedre.

Når Irene Glud Nielsen har valgt at fremvise sin i øvrigt velplejede have, hvor hun kender navnene på alt, er det for at vise, hvor meget man kan nå på tre år med en have.

For det er lige præcist så længe Irene Glud Nielsen har boet i huset på adressen i den store nye udstykning sammen med kæresten Troels.

Inspiration

- Jeg håber at kunne inspirere andre nybyggere her og andre steder til, hvad man kan nå på få år, fortæller Irene Glud Nielsen, der nusser om sine planter, mens hun viser frem på grunden med udsigt ud over markerne.

Tidligere har man ved åbne-have-arrangementer kunne gå rundt til eksempelvis tre haver, men denne gang er det besluttet, at man holder sig til en enkelt matrikel.

- Vi vil gerne gøre op med »plejer«. Ved at holde det på samme adresse håber vi, at gæsterne vil blive og hygge sig og i øvrigt have rigtigt god tid til at være her. Ved at de bliver her, bliver hyggen her også, vurderer Irene Glud Nielsen.

Til lejligheden opsættes der små telte, der bliver lidt godt til smagsløgene, og så er der i øvrigt livemusik på stedet.

Og skulle man have en antik traktor, er man velkommen til at tage den med, for sådan en har manden i huset, Troels, nemlig, og han ser gerne, at andre med samme interesse også møder frem.

Indlæser debat