Den gode smag af bæredygtighed

Fint besøg ved Ry-event om mad i balance

12. august 2019, 19.29

Lyng Dal Hotel & Restaurant bidrog med kombucha og fine hapsere tilsat blomster fra haven i Gl. Rye.

RY Der var en lind strøm af gæster hele eftermiddagen, da Danmark for Målene og Ry City fredag kaldte til arrangementet »Fødevarer i balance« på Bytorvet i Ry. Både pavilloner med informationer og de udstillere, der bød på smagsprøver, var velbesøgte, og snakken gik livligt om verdensmål, klima og bæredygtighed.

På VisitSkanderborgs stand ved indgangen til Torvet handlede det om bæredygtige og grønne oplevelser, og Lyng Dal Hotel & Restaurant bidrog med kombucha og fine hapsere tilsat blomster fra haven i Gl. Rye.

- Vi fik en vældig god snak med gæsterne om nye, grønne smagsoplevelser.

- Og generelt mærker vi en stor interesse for det bæredygtige, for lokale fødevarer og for at bruge alt det, der vokser lige uden for vores dør, lød det fra Anita Kajhøj Ibsen fra Lyng Dal.

Tilfredse politikere

Også de medvirkende politikere, som holdt til i en hyggelig lounge med genbrugsmøbler, havde stor fornøjelse af arrangementet.

- Vi har talt med rigtig mange borgere og fået gode ideer til, hvordan vi som kommune kan arbejde videre ad den bæredygtige vej, sagde Ole Drøgemøller og Claus Leick, som repræsenterede kommunens Udvalg for Miljø og Plan.

Fra butikken Brød & Ost, som er et rent økologisk bageri, deltog Christian Funder, som bl.a. havde madspild på dagsordenen. En dagsorden, der blev meget smagfuldt omsat til gazpacho med croutoner af »daggammelt« brød.

Kokken Anne Hjernøe - kendt som AnneMad - lagde også vejen forbi fødevare-eventen på bytorvet, og hun holdt et veloplagt og inspirerende foredrag om hvordan man optimerer smagen af sit måltid, om at tænke lokalt og om at bruge sæsonens råvarer.

Lyng Dal Hotel & Restaurant bidrog med kombucha og fine hapsere tilsat blomster fra haven i Gl. Rye.
Miljøformand Claus Leick og hans udvalgsfælle Ole Drøgemüller bemandede en politiker-lounge, hvor borgere kunne komme med gode idéer til en mere klimavenlig kommune - og der kom mange, fortæller de.