Midtjyske Meninger: Der er ikke noget der er så skidt …

16. september 2020, 12.24

Foto: Martin Ballund

Vi lever i en mystisk og mærkelig tid med mange udfordringer. Fyringer, konkurser og nye adfærdsregler er dagens orden. Jeg har selv mærket effekten.

Da landet lukkede ned i marts måned, stoppede mine filmopgaver. Fra den ene dag til den anden. Og det samme gjorde min indtjening.

Men jeg håbede naivt, som mange andre selvstændige, at verden hurtigt ville vende tilbage til normalen.

Og tog fejl.

Verden VAR forandret og det samme var mit arbejdsliv.

Men det har medført noget forunderligt og uventet. For en ny mulighed bød sig og en meget anderledes verden åbnede sig for mig. En verden som de færreste stifter bekendtskab med eller ved noget om.

For den seneste tid har jeg arbejdet som vikar med udviklingshæmmede og senhjerneskadede mennesker, på forskellige dagtilbud og bosteder her i kommunen. Det har været en vild oplevelse.

Pludselig var jeg forvandlet til et »føl« og ham den nye. Også selvom nogle af mine læremestre var halvt så gamle som jeg.

Mit sind har suget til sig, mit verdensbillede er blevet udfordret og jeg har skullet spænde mine empati-muskler til det yderste.

Det har været grænseoverskridende og uforudsigeligt.

Men også rørende og tankevækkende, at møde mennesker, hvis skæbner har været hårdere end de flestes. Og dejligt at se, hvor meget energi og omtanke der lægges i at skabe de bedste rammer for den daglige trivsel, aktivering og omsorg for disse mennesker.

Man siger, at et samfund skal måles på, hvordan det behandler de svageste.

Jeg har været en slags levende stikprøve og kan med glæde meddele, at vi godt kan være stolte af denne indsats. Og af de mange storhjertede og dygtige mennesker, som varetager denne svære og vigtige opgave.

Jeg ved ikke hvor mit arbejdsliv bevæger sig hen herfra.

Alt er stadig uforudsigeligt og tiden er inde til at tænke nyt for mig og mange andre. Både selvstændige og lønmodtagere.

Men én ting er sikker: Den sidste tids oplevelser og læring har beriget mig med vigtige indsigter og en tiltrængt taknemmelighed over mit dyrebare og fantastiske liv.

Som jeg nok var kommet til at tage for givet.