Efter besparelser på busser: Nu kommer Plustur til Silkeborg Kommune

Fra sommeren 2021 vil dele af Silkeborg Kommune blive betjent med konceptet Plustur

13. december 2020, 12.07

SILKEBORG Fra sommeren 2021 vil borgere i dele af Silkeborg Kommune få mulighed for at benytte sig af konceptet Plustur i den kollektive trafik.

Plustur giver mulighed for transport mellem din egen adresse og et skiftested, hvorfra du kan køre med bus eller tog. Plustur skal bestilles via Rejseplanen.dk, og det vil kun blive tilbudt i de områder af Silkeborg Kommune, hvor det ikke er muligt at foretage din rejse med anden kollektiv trafik.

Det vil sige, at borgere i Silkeborg by og de oplandsbyer, der bliver betjent med bybusser, ikke får tilbudt at benytte sig af Plustur via Rejseplanen.

En plustur koster 22 kroner uanset, hvor mange kilometer, der køres. Herudover skal kunden betale almindelig takst for bus- eller togturen.

I faktaboksen herunder kan du se eksempler på, hvordan det vil fungere i praksis i Silkeborg Kommune.

Plustur - eksempler

Eksempel 1:

En borger i Vrads søger efter en tur til Silkeborg med ankomst kl. 14 på en hverdag. Da rute 29 Vrads-Bryrup ikke betjener Vrads mellem kl. 8 og 14.55 vil borgeren få tilbudt en Plustur mellem Vrads og Them (skiftested), hvorfra turen fortsætter med busrute 215 til Silkeborg.

Eksempel 2:

En borger i Neder Hvam søger efter en tur til Aarhus med ankomst kl. 13 på en søndag. Da rute 801 Thorning-Kjellerup ikke betjener Neder Hvam på søn- og helligdage, vil borgeren få tilbudt en Plustur mellem Neder Hvam og Kjellerup rutebilstation. (skiftested). Herfra benyttes rute 60 til Silkeborg, hvor der skiftes til toget videre mod Aarhus.

Eksempel 3:

En borger i Toustrup by søger en tur til Silkeborg gymnasium ankomst kl. 9.30. Borgeren vil ikke få tilbudt en Plustur, da afstanden mellem Toustrup by og rute 113 Låsby-Silkeborg på Låsbyvej ved Horskildevej er i mulig gangafstand – ca. 1 km.

Midttrafik forventer, at det vil koste mellem 150.000 og 200.000 kroner om året at indføre Plustur i Silkeborg Kommune.

100 ture pr. måned

Skanderborg Kommune indførte Plustur i januar i år. Erfaringer herfra viser, at der gennemføres cirka 100 plusture pr. måned.

Indførelsens af Plustur skal blandt andet ses i lyset af, at Region Midtjylland har gennemført flere besparelser på busdriften, som har ramt kommuner som Silkeborg.