Skægkær-borger: Politikere skulle have reageret for længe siden

Politikerne har undskyldt sig med, at ingen kunne forudse den markante trafikstigning på Viborgvej efter motorvejens åbning. - Det er noget sludder, siger Skægkær-borger

29. december 2018, 05.02

Politikerne burde have forudset og reageret på den massive trafikstigning på Viborgvej, som Silkeborg-motorvejen har forårsaget. Blandt andet er der mange fra Viborg-egnen, der kører ad Viborgvej og ad motorvejen, når de skal til Aarhus. Foto: Peter Erfurt

SKÆGKÆR - Politikerne skulle have reageret for længe siden. Det passer simpelthen ikke, når de gang på gang har sagt, at trafikken på Viborgvej er steget mere end man kunne have forudset, konstaterer Karlo Jespersen fra Skægkær.

Han er en aktiv fortaler for, at der bliver gjort noget ved den massive trafik på Viborgvej gennem byen.

Karlo Jespersen henviser blandt andet til en rapport fra Vejdirektoratet, hvori trafikstigningen er forudset. Midtjyllands Avis har fundet rapporten fra 2008. Den viser, at der efter motorvejens åbning var en forventning om , at der ville køre 12.000 biler i døgnet gennem Skægkær. Det svarer nogenlunde til de vejtællinger, der blev lavet umiddelbart efter motorvejens åbning.

Derudover har Midtjyllands Avis set en trafikprognose, som Cowi i 2008 lavede for Silkeborg Kommune, og som spår, at der i 2020 vil køre 15.800 biler gennem Skægkær.

Seneste tal fra 2018 viser, at der nu dagligt kører 15.089 biler gennem Skægkær.

- Prognoserne viser jo bare, at politikerne - hvis de ellers havde læst prognoserne - kunne have forudset stigningen i trafikken, som giver os Skægkær-borgere så mange udfordringer. Der burde have være reageret på problemet for otte-ni år siden. Men sket er jo sket. Der skal bare ske noget nu, slår Karlo Jespersen fast.

Løsning har lange udsigter...