Silkeborg-Voel vaskede gulv med Ajax

Efter 16-7 kørte Silkeborg-Voel en sikker sejr på 29-19 i hus i Jysk Arena over Ajax København

6. november 2020, 20.07

Hege Bakken Wahlquist scorede et fremragende mål i hjemmekampen mod Ajax København.Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voels træner, Jakob Andreasen, havde advaret mod Ajax København inden fredagens hjemmekamp.

Udefra set noget unødvendigt for i de første 30 minutter spillede gæsterne fra København noget af det ringeste og uinspirerede, der er set i Jysk Arena.

Nuvel - hjemmeholdets forsvar kæmpede godt, Stine Bonde stod godt og viste høj klasse på alle typer skud i kassen, og angrebsspillet var godt, hurtigt og - for det meste effektivt.

Men Silkeborg-Voel kan ikke krediteres for udeholdets uhørt mange tekniske fejl og håbløst svage afslutninger.

Til gengæld kan Jakob Andreasen tropper krediteres for at være helt på mærkerne fra kampens start med en klædelig intensitet, der sjældent er set bedre.

Det resulterede sig i en hurtig føring på 4-0, hvilket blev ændret til 10-3 til hjemmeholdet, da der var spillet bare 15 minutter.

Dominansen fortsatte i resten af halvleg, hvor nogle tekniske fejl satte lidt pletter på hjemmeholdets indsats.

Endnu en gang var der problemer med skud fra fløjene. Her var det udelukkende Anna Lillesø, der viste høj, høj klasse, men det var Hege Bakken Wahlquist, der stod for den smukkeste scoring, da hun tordnede bolden i nettet efter Julie Jensens fantastisk aflevering over det meste af en banelængde på en kontra.

Halvlegen smukkeste øjeblik og isoleret set alle entrekronerne værd mod et udehold, hvor keeperne kun havde en svaghed - skud på mål.

16-7 ved pausen var imponerende og gav store løfter inden de sidste 30 minutter.

De blev til dels indfriet især i halvlegens første 15 minutter, men så begyndte fejlene at snige sig ind. Og at Ajax kom tættere på skyldes første og fremmest, at hjemmeholdet i en periode faldt ned på gæsternes niveau hvad angår antallet af uprovokerede tekniske fejl.

Men nok var nok - de sidste fem minutter skruede hjemmeholdet igen bissen på, og spadserede en overvældende sejr i hus, og dermed tog Silkeborg-Voel med Stine Bonde og Anna Lillesø som de klart største profiler to vigtige point til tabellen, hvor midterholdene er uhyggeligt lige.